Вгерманското ръководство възникнаха разногласия заради доставката на бойни танкове на

...
Вгерманското ръководство възникнаха разногласия заради доставката на бойни танкове на
Коментари Харесай

Заради оръжията за Украйна: Скандал в Бундестага

Вгерманското управление породиха различия поради доставката на бойни танкове на Киев, написа немското издание " Цайт ". Ръководителката на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман е изискала от немският канцлер да направи „ ясни “ изказвания по отношение на военната поддръжка за Украйна.

„ Ако не желаете да доставяте (танковете) „ Леопард 2 ” на украинската войска, тогава би трябвало да обясните за какво “, сподели тя. Председателят на фракцията на Социалдемократическата партия на Германия Ролф Мютцених реагира на рецензиите против канцлера, като акцентира, че здравият разсъдък би трябвало да управлява доставките на бойни машини, създадени в Германия.

В същото време той означи, че ръководителката на комисията по защита на Бундестага " и други като нея " тласкат Федерална Република Германия към боен спор.

" Тези, които през днешния ден приказват за танкове, на следващия ден ще крещят за самолети или войски. Политиката по време на войната в Европа не се води в стила на ритуали на отвращение или с учестено дишане, а с изясненост и здрав разсъдък ", означи Мютцених.

По-рано беше обявено, че Шолц в диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън е дал да се разбере, че Германия ще достави на Украйна танковете, единствено в случай че американската страна трансферира танкове „ Ейбрамс ” на Киев. По-късно в Берлин това пояснение бе отречено. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР