Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита

...
Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита
Коментари Харесай

Въздушната ни линейка на нова мисия, този път в Сандански

П ървият ни хеликоптер за незабавна здравна помощ по въздух излетява за Сандански, с цел да транспортира потърпевша жена.

Повече за втората задача на въздушната ни кола за спешна помощ, описа пред БГНЕС Димчо Добрев, изпълнителен шеф на " България Хели Мед Сървиз ".

" Хеликоптерът се приготвя, с цел да излети за вторична задача до Сандански, където би трябвало да транспортираме жена с фрактури до " Пирогов ". Хеликоптерът ще кацне тук в София на болничното вертолетно летище " Св. Екатерина ", изясни той.

Добрев уточни, че има данни, че дамата има контузни рани и фрактури.

" Сигналът е получен преди половин час. Това е вторична задача. Мисията не е обвързвана със скоростно политане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме допустимо най-бързо – за към 25 – 30 минути от Сандански до София ", добави той.

Изпълнителният шеф на " България Хели Мед Сървиз " означи, че водачите са извънредно готови, с доста часове, с опит в такива задачи, тъй че няма никакви терзания за осъществяване на задачата.

" Нашата работа е да оказваме помощ на хората и ще ги създадем по допустимо най-хубавия метод и по най-безопасния метод ", увери Добрев.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдаване на ГДГП в столичния квартал „ Враждебна ".

Първият случай, в който хеликоптерът бе употребен, бе за превозването на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от напълно български екип.

*Във видеото: 

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР