Вездесъщият е новият филм на триото Илиян Джевелеков, Матей Константинов

...
Вездесъщият е новият филм на триото Илиян Джевелеков, Матей Константинов
Коментари Харесай

Вездесъщият вижда всичко

" Вездесъщият " е новият филм на триото Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров. Продуцентската им компания стои зад заглавията " Дзифт " и Love.net, тъй че летвата е вдигната високо.

И в случай че би трябвало бързо да ви ориентираме, " Вездесъщият " значително припомня на Love.net - нещо като продължение, само че и като надграждане на концепциите от него. Изграден е в същия фрагментарен жанр, само че е по-остър и доста по-безмилостен в разголването на героите си.

" Вездесъщият " бе показан на премиера, която събра повече от 2000 души в зала 1 на НДК и получи предстоящите овации. Това е филм, полят с доста алкохол, фалшифициран със пристрастеност, нещо като чист концентрат на действителността. Тази, за която всички знаем, само че в никакъв случай не желаеме да я забележим в същинското й лице. Този филм я демонстрира, даже допълнително. Видяното оставя послевкуса от огромна водка, а не подобен от " безхарактерно розе " (реплика от филма). Дори когато става въпрос за неща, които никой в никакъв случай не би желал да вижда.

Емил ( Велислав Павлов ) е провокативен публицист и рекламист. Артист до мозъка на костите си, харесван от дамите, като се изключи своята лична брачна половинка. Той е сполучлив, само че " умира " от досада и - къде от потребност, къде от предпочитание за забавление, стартира на следи най-близките си хора с видеокамери. Скришни, несъмнено.

Толкова доста се увлича, че поставя видеокамери на всички места - вкъщи, в офиса, в квартирата на гаджето си, в очилата, с които вижда всичко. Животът му става все по-интересен - гледа го като на кино лента, само че в пиксели. Живот като от риалити формат, на който той е режисьорът, само че без другите да знаят, че вземат участие. Усещането, че имаш властта в своите ръце, че знаеш секрети, те прави популярен. Но никой не е по-велик от истината. И от Бог.

 Снимка 317331

Тук идват и подводните камъни в режисьорската концепция. Всичко, показано по няколко пъти, в това число фрагментите от скритите камери, стартира да те отегчава, даже било то красивите голи гърди на Мария - червенокосата държанка на писателя Емил (Весела Бабинова). Между другото, младата актриса прави своя дебют в киното точно тук, и е повече от добра. Ако сте пропуснали да я гледате на театрална сцена до момента, безусловно би трябвало да се коригирате.

 Снимка 317329

Сцените сред Емил и брачната половинка му (Тедора Духовникова) са прекомерно театрални. Може би по този начин наподобяват разделите сред хората, всеки тръгнал по своя път. Но едно е в живота, друго е на екрана.

" Въздесъщият " обаче е съвременен, дръзновен и е сниман красиво от оператора Емил Христов. Освен безспорния Владислав Павлов, забележителни функции вършат още актьорите Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян и Михаил Мутафов.

" Вездесъщият " е по кината от 13 октомври.

Сн. Архив
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР