Ветрино е новата хитова дестинация сред специалистите от най-различни индустрии,

...
Ветрино е новата хитова дестинация сред специалистите от най-различни индустрии,
Коментари Харесай

Ветрино изкушава с модерен лукс: Чиста храна, спокойствие и красива природа

Ветрино е новата хитова дестинация измежду експертите от най-различни промишлености, чиято активност дава опция за отдалечена работа. В последните години от ден на ден младежи, заети във високотехтологичния бранш, припознават закътаните селца в общината като мястото, от което в максимален комфорт ще работят и ще отглеждат децата си, хвали се кметът Димитър Димитров.

Ветрино предлага всичко, което актуалният свят дефинира като съвременен разкош – красива природа, чиста и качествена храна, успокоение. В резултат от покачвания интерес измежду младежите за живот на село е избавено локалното учебно заведение. Изграждаме детски и спортни уреди и подобряваме пътната инфраструктура, която свързва Ветрино и 10-те села в общината, споделя кметът.

По плана WIFI4EU в селата Ветрино, Белоградец, Невша, Доброплодно и Неофит Рилски е построена система от 10 WI-FI точки за свободен достъп до интернет
на стойност 15 000 евро. Местният бюджет към този момент записва изгодите от подмладяването на общината – налице е устойчива наклонност всяка година да се покачват данъчните оценки и цените на парцелите. В същото време пораства инвеститорският интерес към основаването на повече благоприятни условия за различен туризъм и занимания в региона. Оформят се екопътеки и дегустационни направления. В общината към този момент работят 4 мандри и 3 винарски мазета.

В туристическата карта на естествените забележителности, исторически обекти и монументи на културата в община Ветрино е параклисът в село Ягнило, издигнат при започване на предишния век от дървосекачи в гората на място, на което са разкрили дърво със вътрешност във формата на кръст. Над село Невша са скалните явления Малко и Голямо покривало, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР