Вестник Зюддойче цайтунг коментира опасността от разпадане на Обединеното кралство

...
Вестник Зюддойче цайтунг коментира опасността от разпадане на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Немски медии с коментар за изборите във Великобритания

Вестник " Зюддойче цайтунг " разяснява заплахата от раздробяване на Обединеното кралство след безапелационната победа на консерваторите на премиера Борис Джонсън на парламентарните избори, съобщи ДПА.

" Онова, от което Джонсън би трябвало да се тревожи най-вече, е изборната карта на Обединеното кралство: Шотландците и северноирландците дадоха ясно да се разбере, че не се считат за представлявани от това държавно управление ", написа в публицистична публикация немският всекидневник, предава Българска телеграфна агенция.

" Зюддойче цайтунг " акцентира, че " едно (потенциално) раздробяване на (Обединеното кралство) e не политически, а по-скоро екзистенциален проблем. На карта е заложено единството на страната, даже мирът в Северна Ирландия ", аргументира се вестникът.

" Зюддойче цайтунг " предизвестява, че в случай че английският министър председател не схване помирителна линия към Европейски Съюз, то той няма да успее да реализира помиряване в личната си страна.

" Годините на Брекзит демонстрираха какво могат да причинят поляризацията и радикализацията на демокрацията. Те трансформираха английската класова и властова система ", отбелязва немският всекидневник и добавя: " Борис Джонсън може и да завоюва поддръжката на мнозина в страната, само че раните от Брекзит към момента кървят щедро. "

" Сега, когато Джонсън сбъдна фантазията на фантазиите си, той може да схване мотото на своя кумир Уинстън Чърчил: В успеха - милосърдие ", написа в умозаключение " Зюддойче цайтунг ".

Вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " разяснява какво следва след успеха на консерваторите на премиера Борис Джонсън на парламентарните избори във Англия, която несъмнено ще му разреши да реализира Брекзит, както е заречен.

" Освен в случай че не се случи нещо изцяло ненадейно, Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 януари - 47 години откакто се причисли към Европейските общности, както той бе прочут тогава ", написа немският всекидневник в публицистична публикация през днешния ден.

" Това е значима повратна точка в историята на европейската интеграция: За първи път страна членка, която до момента е записала единствено стопански напредък - и на която доста страни към момента се възхищават - напуща Европейския съюз ", отбелязва " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

" Човек може да си намерения, че напускането на кралството, което е необратимо след изборите за Камара на общините тази седмица, е неточност, и да съжалява. Сега обаче е значимо да се гледа напред, към бъдещите двустранни връзки и към един Европейски Съюз на 27 (държави). Твърде дълго Брекзит ангажираше сила и запаси, които в този момент най-сетне са свободни за други неща ", разяснява немският всекидневник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР