Вестник “Труд започва съвместна рубрика със сдружение “Приятели, помагайте. Всяка

...
Вестник “Труд започва съвместна рубрика със сдружение “Приятели, помагайте. Всяка
Коментари Харесай

Възстановиха изгоряла къща на бедно семейство

 09-logo Вестник “Труд ” стартира взаимна графа със съдружие “Приятели, помагайте ”. Всяка седмица ще представяме вик за помощ, получен от неговите координатори и ще демонстрираме какво е свършено с помощта на доброволци и донори.

През декември 2017 година, дни преди Коледа, злощастие сполетява четиричленно семейство с две заболели деца в карловското село Слатина. Пожар унищожава къщата им, пламъците засягат покрива и нанасят вреди на цялата мебелировка. Причина за огнения пъкъл се оказва техническа нередовност на комина. Първите, които се отзовават по сигнал на локалната телевизия („ Щерев ТВ “), са доброволци от сдружението „ Приятели, помагайте “.

След като схваща за нещастието, ръководителят на сдружението Лео Кадели посещава незабавно бедстващото фамилията, с цел да разбере какви са нанесените провали от огъня. Той носи хранителни артикули и движимости от първа нужда.

След като изготвят лист, от организацията поемат уговорката да създадат подаяние с най-належащите неща в помощ на закъсалите Минка Митева и двамата й сина близнаци. Тя е безработна, отдала се е на децата, които имат потребност от специфични грижи, а прехраната се изкарва от таткото на момчетата.

По време на пожара децата са били сами за малко, майката е отишла до магазина, а бащата е бил в Карлово. За злощастие в този миг огънят лумнал бързо и единствено с помощта на бързата интервенция на съседи близнаците са избавени невредими от пламъците на горящата къща.
 09-2  09-1
„ Аз също съм родител и всеки знае, какво би трябвало да се направи, като се чуе думата „ дете “. Трябва да се реагира бързо, когато хората имат потребност “, споделя Лео.

След зова за помощ на сдружението доста хора откликват и приготвят движимости за фамилията. Анонимен донор поема разноските по построяването на нов покрив. Купуват се лекарства за двете момчета, които са нужни поради здравословното им положение. А Минка Митева възстановява вярата си, че ще има къде да живеят с помощта на помощта на отзовалите доброволци.
 09-3  09-4
„ Много съм признателен, тъй като има доста положителни хора, които не стопират да подаряват “, споделя Лео. Месец след пожара благодарение на сърцати хора от цялата страна новият покрив е подготвен, а къщата е оборудвана с мебели, кревати, пералня, тв приемник, печки, одеяла, облекла и други нужни неща. Всичките движимости са доставени с буса на „ Приятели, помагайте “, а в активността по разтоварване оказа помощ и 11-годишният наследник на Лео.

„ Ние идваме и действаме, не сме единствено на думи. Искаме положителното да се предава нататък “, споделя Лео Кадели, който пожела на четиричленното семейство да бъдат здрави, в никакъв случай да не се усещат сами и да се пазят.



Кауза


Над 100 рокли и 20 костюма са събрани за зрелостници


Сдружението на младия албанец Лео не стопира да работи и по план, подет от началото на тази година – в помощ на зрелостници, които имат усложнения и нямат опция за бал като на техните съученици. До този миг от „ Приятели, помагайте “ са дарени над 100 рокли и над 20 мъжки костюма. Много доброволци са показали интерес да оказват помощ на завършващите младежи. Откликват фризьори, гримьори, маникюристи, които са подготвени да преобразят зрелостниците за вълнуващия празник.

Нова задача


Количка и мебели за обездвижен дядо


Лео Кадели и другари от сдружението вземат участие в нова дарителска задача в помощ на чичо Данчо от павликенското село Караисен. 55-годишният мъж има потребност от специфична количка, тъй като е изцяло обездвижен от кръста надолу. След като виждат в каква конюнктура живее страдалецът, донорите от „ Приятели, помагайте “ вземат решение да обзаведат и къщата му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР