Вестник Сега пише в заглавие на първата си страница:Коалиционната идилия

...
Вестник Сега пише в заглавие на първата си страница:Коалиционната идилия
Коментари Харесай

Акценти в пресата

Вестник " Сега " написа в заглавие на първата си страница: " Коалиционната идилия сред ГЕРБ и патриотите се пропука. Изборът на заместник-шефове на Комисията за финансов контрол срещна мощен отпор в Народното събрание ". Всекидневникът изяснява, че през вчерашния ден ГЕРБ са се оказали единствената политическа мощ, която е подкрепила двамата претенденти за членове на КФН Румен Соколов и Йордан Чомпалов. Те са получили едвам 90 гласа " за " от партията на премиера Борисов против 110 " срещу " на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ". 15 присъстващи в залата депутати на Обединените патриоти са дали своят вот " въздържал се ", добавя още всекидневникът.

" Режат лятната почивка ", написа вестник " Труд " и разяснява, че " със седмица по-кратка лятна отмора за учениците планува графикът, оповестен от Министерството на образованието за идната образователна година. За сметка на това коледната почивка ще бъде с 4 дни по-продължителна от предходната година - от 23 декември до 7 януари в това число. Повече неучебни дни ще има и напролет, както и сред двата образователни периода. Предвижда се още националното външно оценяване за седмокласниците да бъде през юни, а не дружно с матурите, прецизира " Труд ".

" Рекорд! Лихвите по ипотеките под 4% ". С това заглавие излиза днешният брой на вестник " 24 часа " като прецизира, че за първи път оскъпяването е толкоз ниско, откогато се води статистика за това. С 1,04 на 100 са паднали лихвите по ипотечните заеми в левове и в края на юни те към този момент са 3.93%. Поевтиняването на жилищните заеми в евро е с 1.83 на 100 и доближават до 3,92%, демонстрират данните на Българска народна банка, представени от " 24 часа ".

Започва ремонт на " Орлов мост ", оповестява " Монитор ". Изданието изяснява, че реконструкцията на емблематичния столичен мост ще започва през първата половина на август. Настилката на самото кръстовище и няколкостотин метра от бул. " Цариградско шосе " в посока „ Плиска " ще бъде напълно сменена. Асфалтът на „ Орлов мост " не е сменян от 2006 година Подмяната на настилката ще коства сред 200-250 хиляди лева Кръстовището няма да бъде затваряно, като сега общината прави организация по какъв начин да бъде стеснено придвижването, добавя " Монитор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР