Вестник Марица и утре ще ви заинтригува с теми, актуални

...
Вестник Марица и утре ще ви заинтригува с теми, актуални
Коментари Харесай

Четете в Марица: Може да има обрат във ВСС при ново гласув...

Вестник " Марица " и на следващия ден ще ви заинтригува с тематики, настоящи вести и специфични изявленията - не пропускайте броя. А ето и част от акцентите:

Нов потрес с цената на тока, торпилират бизнеса с две сметки

Фактурите пристигнаха с добра и неприятна вест - обезщетения за цената на електрическата енергия през декември и януари и предплатено заплащане за февруари

Вместо облекчения, бизнесът ще понесе нов удар със сметките за ток. От февруари се вкарва ново предписание – клиентът би трябвало да заплати фактурата за употребяваната сила за предходния месец плюс предплатено да преведе на търговеца на ток 50% от сметката за идващия месец. Датите за заплащане на двете са разнообразни – изконсумираната сила до 15 число, а предплатеното заплащане – до 25 число на месеца.

Излиза, че страната дава подкрепяне на бизнеса, което обаче отива при търговеца на ток. Така и бизнесът стартира да работи с изравнителни сметки и две заплащания за ток месечно.

На мястото на остарелия Бетонен: НКЖИ строи нов мост над жп линията, общината – развръзките

Националната компания „ Железопътна инфраструктура” ще строи ново пътно- транспортно оборудване на мястото на настоящия Бетонен мост в сервитутната зона на жп линията. Общината ще поеме останалата част – развръзките с другите артерии на Пловдив.

Това заяви след сесията през вчерашния ден кметът Здравко Димитров, като посочи, че по мъчителната за града тематика е водел диалози с генералния шеф на компанията Красимир Папукчийски. Той обаче неотдавна беше освободен и на поста при започване на януари е назначен нов началник Златин Крумов. Въпросът с финансирането на нов мост ще бъде подложен отново.

Бетонният мост е на НКЖИ и, както „ Марица” към този момент писа, е очакван за срутване, откакто се построи пробивът под Централна гара. Срокът за завършването на подлеза сред бул. „ Васил Априлов” с ул. „ Димитър Талев” и „ Македония” е краят на 2023 година и строителите бързо напредват.

Арабаджиеви търсят покупател за " Марица " против 17 милиона евро

Търси се вложител, който да реанимира една от емблемите на Пловдив

4-звездният хотел „ Марица “ се продава. Търсената цена е към 17 милиона евро, като един път към този момент е била намалявана, научи „ Марица “. За съпоставяне - „ Гранд хотел Пловдив “, на 200 м от „ Марица “, смени притежателя си през 2019 година против близо 54 млн. лева Разбира се, тогава времената бяха други, а туризмът процъфтяваше. Пак през 2019 година Ветко Арабаджиев продаде различен собствен хотел - морския мастодонт „ Виктория палас “ в Слънчев бряг, за 50 млн. лева

В последните години хотел " Марица " влезе в черния лист и на Община Пловдив поради висящи борчове за налог здания и такса " боклук " от над 100 бона.

Градската мълва спрягаше за евентуален покупател семейството на екскмета Иван Тотев, само че той отхвърли. Ветко и Маринела Арабаджиеви сега са под домакински арест, откакто бяха упрекнати за пране на пари и данъчни измами.

Атанас Славов, народен представител от Демократична България: Може да има поврат във Висш съдебен съвет при ново гласоподаване против Гешев

Важно е в обозрим период министърът на правораздаването да сложи въпроса с освобождението на основния прокурор Иван Гешев с нови обстоятелства и доказателства, с които разполага Министерството. И поради това, че този състав на Висш съдебен съвет е към края на мандата си, може да чакаме и друго отношение при разглеждането на този проблем. Това съобщи за „ Марица “ депутатът от Демократична България Атанас Славов.

Министър Йорданова разполага с нови доказателства против Гешев.

Трябваше да се търси отговорност от Сотир Цацаров посредством импийчмънт, само че някогашният началник на КПКОНПИ изпревари събитията.

Приближен до Владимир Путин олигарх се е сдобил с български паспорт, разкри Славов, заместник-председател на непрекъснатата парламентарна Комисия по конституционни и правни въпроси.

За първи път у нас: Пловдивско школо ще готви програмисти на изкуствен интелект

Пловдивско учебно заведение ще образова програмисти на изкуствен интелект. Новата компетентност ще започва в 8. клас през идната образователна година в СУ „ Паисий Хилендарски “, което има статут на новаторско, откакто вкара образователен предмет роботика за част от петокласниците.

Желанието ни е да осъществяваме банкет в една от специалностите на бъдещето, сподели директорката Ирена Душкова.

Новата специалност попада в фамилията на към този момент одобрените „ Програмист “, „ Приложен програмист “ и „ Системен програмист “, само че е с фокус върху изкуствения разсъдък. Тръгва за първи път в страната по нов образователен проект.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР