Вещите лица, които са изготвили автотехническата експертиза по делото срещу

...
Вещите лица, които са изготвили автотехническата експертиза по делото срещу
Коментари Харесай

Следствен експеримент едва не затапи важна улица

Вещите лица, които са изготвили автотехническата експертиза по делото против алкохолния необут Тодор Неделчев, съумяха да спасят от затваряне една от последните отворени улици на пъпа на Пловдив – „ Авксентий Велешки “. Това стана ясно на делото против предприемача в апелативния съд, който през днешния ден прегледа обвиняването за злополуката на кръстовището с ул. „ Велико Търново “. При нея Неделчев прегази 87-годишния велосипедист Петър Стамболов, който умря в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

Защитата на подсъдимия изиска правенето на следствен опит, който да пресметна тъкмо по кое време Неделчев е видял велосипедиста, защото възрастният мъж е бил прикрит от преминаващ в насрещното джип. Магистратите обявиха подготвеност да затворят улицата за осъществяване на възстановката, само че специалистите предложиха това да бъде направено посредством компютърен модел, основан на видеозаписа, който да покаже точната видимост. Той ще бъде направен в 3 разнообразни разновидността – според разположението на джипа на Неделчев „ Нисан Навара “ върху лентата за придвижване.

Съдия Гатов даде на страните седем дни, с цел да измислят въпроси към спомагателната експертиза: „ До идващия понеделник молбичките да са тук, няма по какъв начин да мотаем делото повече “, твърдо отсече Гатов.

По време на днешното съвещание, специалистите бяха подложени на разпит от юристите на Неделчев. Адвокат Матей Матев настоя да разбере какъв брой е дължината на така наречен „ рискова зона “ при придвижването на пикап „ Нисан Навара “ с 45 км/ч., което докара до дълго сравняване на цифри, с абсолкютна акуратност. „ Моя калкулатор е китайски “, съобщи в един миг Матев, откакто не съумя да излезе на глава с специалистите, който твърдо отстояваха позицията си.

Според тях никой с изключение на лидера не може да каже по кое време тъкмо е видял идващия велосипедист, защото това може да е станало откакто е имал видимост, само че просто е реагирал по-бавно.

„ Трябва ли аз да подхваща прекъсване, откакто съм видял по какъв начин велосипедиста стопира на тротоара и се подпира на 1 крайник “, попита Неделчев, който беше порязан от арбитър Гатов, който съобщи: „ това не е механически въпрос, а юридически! Съдът ще ви даде отговор при приключването на правосъдния развой “.

Делото продължава с разглеждане на новата експертиза на 21 януари.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР