Вещаят още 500 000 жертви на коронавирусаГермания отчете рекорден брой

...
Вещаят още 500 000 жертви на коронавирусаГермания отчете рекорден брой
Коментари Харесай

Мрачна прогноза на СЗО за Европа

Вещаят още 500 000 жертви на ковид
Германия регистрира рекорден брой новозаразени

По-малко имунизирани - повече приети в болница

Нарастващият брой на случаите на COVID-19 в Европа е “сериозен мотив за загриженост” и районът може да регистрира още половин милион смъртни случая до февруари следващата година. Тази мрачна прогноза направи през днешния ден СЗО, съобщи Би Би Си.

“Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една година”, съобщи на конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.

Със 78 милиона случая в европейския район на СЗО, който обгръща 53 страни и територии и включва няколко страни в Централна Азия, общият брой на жертвите от ковид все още (1,4 милиона) надвишава този в Югоизточна Азия, в района на Източното Средиземноморие, Западния Тихи океан и Африка, взети дружно, споделиха още интернационалната здравна организация.

Клуге уточни, че се следи нарастване на инфектираните “във всички възрастови групи” и упрекна за възходящия брой случаи “недостатъчното покритие с ваксинация” и “облекчаване на публичните здравни и обществени противопидемични мерки”. Той добави, че процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски равнища на имунизация.

Броят на новите случаи дневно в Европа нараства в продължение на близо шест поредни седмици, а броят на смъртните случаи дневно пораства малко повече от седем поредни седмици.

Най-висок растеж на заразявания и смъртни случаи записват Русия и Украйна. За рекорден брой новозаразени през вчерашния ден заяви и Германия - близо 34 000 за миналото денонощие. Досегашната пикова стойност от 29 518 нови случая бе регистрирана в страната преди повече от половин година - на 22 април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР