Веселяците от Босна и Херцеговина Dubioza Kolektiv се завръщат у

...
Веселяците от Босна и Херцеговина Dubioza Kolektiv се завръщат у
Коментари Харесай

Веселяците Dubioza Kolektiv отново с концерт в София

Веселяците от Босна и Херцеговина Dubioza Kolektiv се завръщат у нас с нов концерт на 29 ноември в зала „ Арена Армеец” в София. През 2017-а те направиха едно незабравимо присъединяване още веднъж на същото място. Тогава родните меломани се любуваха и на паметните Asian Dub Foundation.

Повече от два часа бандата, чиято музика е комбинация от рок, ска, дъб и реге, радостни публиката и зареди почитателите с силата си. Dubioza Kolektiv е измежду най-популярните модерни балканки групи.

В България музикантите са известни с ескплозивните си изяви онлайн, разнообразието в жанра, както и с голям брой добре познати части, част от които " Kokuz ", " Balkan Funk ", " Kažu ", " Free.mp3 ", " Firma Ilegal ", " U.S.A. ", " No Escape (from Balkan) ", " Hay Libertad ", " Vlast i policija " и доста други.

Снимка: Фейсбук

Самите Dubioza Kolektiv дефинират стила си като " политически неточна комбинация от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми ". Често вземат участие в необявени изяви навън, подкрепящи избрани дела.

Запазена марка на бандата е театралното облекло в жълто и черно. В изявление за български медии те споделиха: „ Не са доста групите, които носят жълто, защото това е един от най-идиотските вероятни цветове. Искахме да се спрем на колорит, който ще накара хората и от птичи взор да ни виждат на сцената.”



Групата има редица участия в огромни фестивали в Европа, измежду които „ Зигет” в Унгария и Exit в Сърбия. Dubioza Kolektiv направиха концерти и в Съединени американски щати, Австралия и Индия.

Билетите за концерта у нас са към този момент в продажба на промо цена от 30 лева, която ще е годна до 20 март. След това те ще се оферират на предварителна продажба против сумата от 35 лева, а на самата дата и на място – 45 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР