Веселин ПауновЗдравейте, драги българи!Аз съм България. Вашата Родина. Аз съм

...
Веселин ПауновЗдравейте, драги българи!Аз съм България. Вашата Родина. Аз съм
Коментари Харесай

Аз съм България – Вашата Родина

Веселин Паунов

Здравейте, драги българи!

Аз съм България. Вашата Родина. Аз съм огромна страна на Балканите. Намирам се в югоизточна Европа, където е най-прекрасния климат.

Какво не ви дадох от топлата си гръд?

Нима не ви дадох най-плодородната земя? Само семенце да хвърлиш и да го поливаш ще изкараш прехраната си. Знаете ли, че има нации, които живеят в пустини.

Нима не ви дадох най-красивите планини, където можете да се разхождате през всички сезони и да се наслаждавате на моята хубост? А пък може да си вземете и някое дърво за огрев, или за мебели, или за сопи. А имаше години в които сопите ви вършеха добра работа.

Нима не ви дадох пълноводни реки? И вода да пиете, и да се къпете, и риба да ядете. А знаете ли, че има нации, които живеят в безводни региони. А, в случай че имате разсъдък, може и сила да произвеждате.

Нима не ви дадох топло море? С най-красивите плажове, с вкусна риба.

Нима не ви дадох тучни пасища? На които може да отглеждате стада с които да си храните чеденцата. Само малко изпитание се изисква от вас. Малко, само че в точния момент.

Защо ме предадохте?

Защо продадохте на чужденци моите благосъстояния? Защо позволявате да се ровят в моите пазви непознати нации? Защо изсичате моите гори? Защо замърсявате моите води? Защо това благосъстояние постоянно ви е малко? Защо ламтите за още и още? Защо ви мързи да обработвате земята ми? А съм толкоз плодородна…..Защо позволявате да се приказва на ненашия език….Ако не приказваме нашия език, какви ще сме? Когато се молите на непознат език не ви разбирам. Защо докарахте и непознати отпадъци върху мен? Безумни ли сте?

А помните ли, че за тези хилядолетия доста от вас починаха с цел да ме пазят, с цел да провеждат тази страна, а пък и за свободата ми, тъй като сменяваха и името ми. И частици от мен откъсваха….А знаете ли какво е да късат елементи от теб онлайн? Дано в никакъв случай не разберете! Защото боли до гибел!

Защо ме предадохте?

Защо позволихте непознати бойци да ме пазят? Искам си българските бойци, тъй като по този начин се споделям!

Защо ме предадохте?

Защо ме напуснахте?

Искате още повече?

Запомнете ме! Понякога някой желае повече, повече, повече….И остава с нищо.

Да, слаба съм и отслабям все повече……..Но това е тъй като не сте единни……На друго място също е имало такава страна….Но тя е изчезнала, тъй като популацията се е разбягало в седем посоки….

И аз мога да изчезна….

Засега ваша Родина,

България
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР