Весела Лечева говори по горещата тема с концесиите на стадионите

...
Весела Лечева говори по горещата тема с концесиите на стадионите
Коментари Харесай

Весела Лечева за концесиите на Левски и ЦСКА: Не жалихме сили и енергия

Весела Лечева приказва по горещата тематика с концесиите на стадионите на футболните грандове Левски и ЦСКА. Министърът на младежта и спорта бе посетител в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Министърът разяснява провалената договорка на ПФК Левски с Юнайтед груп и вероятността клуба да банкрутира.

„ Не бих говорила за банкрут за Левски. Начинът, по който могат да се покрият отговорностите на клуба провалиха договорката. Има други спънки, в които страната не може да се наеме с задължения. Причината за неуспеха на договарянията не е в нас. Спасението на Левски зависи от самия футболен клуб “, уточни Лечева.

Както е известно Лечева се среща със сръбския предприемач Драган Шолак, който имаше интерес към акциите на ПФК Левски.

„ Ние подходихме извънредно съществено, както и към ЦСКА, във връзка с всичко това, което зависи от страната – да подготвим нужните документи, свързани с процедура по отдаване на концесия. Механизъм, който според мен, е една от най-хубавите благоприятни условия за привличане на частен капитал, който да докара до публично-частно партньорство. Не жалихме сили и сила. Бяха написани тъкмо всички дейности, които трябваше да предприемем. Приемам това като обвързване на една добра администрация “, разяснява още Лечева.

В четвъртък бе оповестено, че страната в лицето на „ Сердика спортни парцели “ и футболен клуб ЦСКА са подали през днешния ден документи за регистриране на взаимното им сдружение.

„ Това е една дълго чакана вест за почитателите. Още от първия ден на мандата започнахме интензивни диалози с ПФК ЦСКА. Подписан беше меморандум, с който бяха разказани всички нужни стъпки до основаването на взаимното сдружение, което ще дава отговор за строителството на новия стадион. Днес са подадени документи за регистриране, откакто от ЦСКА са импортирани конкретизираните в учредителния контракт първи 25% от тяхното присъединяване “, разяснява Лечева във връзка взаимното сдружение.

Снимка: БГНЕС

Лечева акцентира, че съакционерите в сдружението ще имат идентичен брой акции, без значение от това какъв брой пари ще похарчи клубът за стадиона си.

„ Много е значимо за сполучливия край всяка една от страните да извършва пунктуално всички задължения, които са написани “, добави министърът на младежта и спорта.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР