Весел карнавал Дядовата ръкавичка спретнаха вчера библиотекарите от Регионална библиотека

...
Весел карнавал Дядовата ръкавичка спретнаха вчера библиотекарите от Регионална библиотека
Коментари Харесай

Библиотеката в Силистра с интересна инициатива

Весел карнавал " Дядовата ръкавичка " спретнаха през вчерашния ден библиотекарите от Регионална библиотека " Партений Павлович ". В продължение на повече от час над 100 деца се забавляваха с драматизация на известната приказка, готова от дребните читатели и режисирана от работещите в Детски отдел на библиотеката.

За втора поредна година 13 септември беше отдаден на скачане с чували, носене на сурово яйце в лъжица, тичане на три крайници и доста други занимания. Оказа се, че участниците в карнавала са прочели всички приказки на Елин Пелин, на чийто 140-годишен празник е отдаден празника. Специален привет за присъстващите беше осъществяването на Детския фолклорен състав към Народно читалище " Дръстър - 2012 " с началник Николинка Филипова.

За край децата бомбардираха с водни бомби прага на библиотеката, с цел да покажат нарисуваната с невидимо мастило купчина книги и като на всеки рожден ден, даже и 140 -ти, духнаха свещичките на голяма торта - ръкавичка, която беше подарена на читателите на библиотеката от локална сладкарска компания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР