Версиите за убийството на Алексей Петров са много и най-различни,

...
Версиите за убийството на Алексей Петров са много и най-различни,
Коментари Харесай

Международна мафия или нескрити апетити за власт убили Алексей Петров

Версиите за убийството на Алексей Петров са доста и най-различни, както разнолик бе и животът му. Според някои той е разполагал с чувствителни данни за прокурори, съдии и политици, както бе случая и с Къро, които е трябвало да бъдат заличени. Други са уверени, че предишното му го е застигнало. Лансира се и версията, че има общо с персоналното следствие на Алексей Петров против застрахователни измами в Италия, които са спонсорирали тероризъм и трафик на хора.
Коментатори и специалисти са единомислещи в едно - че Алексей Петров е премахнат от експерт, който е пристигнал от чужбина и е бил с нерегистрирано (непроследимо) оръжие. Според ченгета подготвеният убиец е бил в страната единствено за часове, най-вече ден. Това навежда проверяващите на хипотезата, че е допустимо убийството да е обвързвано с едно персонално следствие на Алексей Петров за застрахователни измами за десетки милиони в Италия. С парите от схемите, които източвали застраховки от наши компании в Италия, както самият Петров твърдеше пред медиите у нас, е допустимо да е финансиран интернационален трафик на оръжия и тероризъм. Алексей Петров разполагал с информация и данни от следствието в Италия, че част от потока от тези пари е ориентиран към Молдова. През тази страна, която е един от най-интензивните пътища на мигрантите, е потвърдено, че се движат и незаконни групи. Също по този начин така наречен Трактор разполагал с доказателства за заведени каузи от български осигурител за 30 млн. евро, за 50 млн. евро. против измамници в Италия. По този случай сега има досъдебно произвеждане в Неапол.
" Най-честите измами са, в случай че има имуществена щета по автомобила, в сервиза да се надпишат повече повреди по автомобила. Ако става дума за здравни проблеми на водача, т.е. неимуществени вреди, да се напише, че е потърпевш повече. Това нито го прави човек от сервиза, нито доктор от болница, а се фабрикуват документи. Това е лекият вид. Тежкият е - фабрикува се по принцип ПТП, което не се е случило действително. Откраднати са данни на италианец или на италиански жител и на български, употребяват се, фабрикува се и по-късно се предявява иск. " Това сподели самият Петров пред медии в края на предходната година. С такива схеми са източени близо 100 милиона по неофициални данни.
Разследващите сега ревизират съмнителни субекти, които скоро са влезнали в страната и са излезли от нея директно след убийството.
Друга версия за ликвидирането на Петров са неразчистени остарели сметки от предишното. Става въпрос за интервала към 2000 година, когато се разпределяха съществени капитали. Петров влезе в сериозен спор с фигури от подземния свят.
" От една страна става въпрос за пари, също става въпрос за его и става въпрос за това, че когато двама души, които имат опция да провеждат сходни неща и мокри поръчки, обстановката е такава, че единият от тях би трябвало да изпревари другия, тъй че за мен това е доста предстоящо нещо и аргументите за него са в предишното ", разяснява проверяващият публицист Слави Ангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР