Вероятността Европейският съюз да удължи срока за Brexit изглежда голяма,

...
Вероятността Европейският съюз да удължи срока за Brexit изглежда голяма,
Коментари Харесай

Ако има отсрочка за Brexit, ще има и британски еврокомисар

Вероятността Европейският съюз да удължи периода за Brexit " наподобява огромна ", след което Англия би трябвало да показа претендент за Европейската комисия, съобщи идващият ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.
" Въпросът за удължение наподобява прекомерно евентуален ", сподели тя  пред кореспонденти по време на посещаване в Хелзинки.
Държавите членки на Европейски Съюз в сряда поддържаха проект за отсрочване на Брекзит след 31 октомври, откакто английският министър председател Борис Джонсън беше заставен да изпрати искане за удължение според закон, признат от разбунтувалите се депутати.
В четвъртък Фон дер Лайен съобщи, че по-нататъшното закъснение на Брекзит ще значи, че Обединеното кралство би трябвало да показа претендент за присъединение към входящия екип от еврокомисари.
" Ако след първи ноември може да има удължение и Англия към момента е в Европейския съюз, тогава несъмнено, бих помолила Англия да изпрати комисар ", сподели Фон дер Лайен,
Новата комисия трябваше да стартира работата си на 1 ноември, само че това ще се забави най-малко до декември, откакто Европейският парламент отхвърли кандидат-комисарите от Франция, Унгария и Румъния.
Преди това Обединеното кралство отхвърли да предложи претендент за идната европейска администрация заради предстоящото овакантяване на страната, преди новата комисия да стартира работа.
Законът на Европейски Съюз показва, че всяка държава-членка би трябвало да има собствен представител в комисията.
Европейски Съюз към момента не е постигнал единодушие за продължителността на удължаването. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предложи удължение до 31 януари, като в някои информации се изричат догатки, че Франция се застъпва за по-кратко удължение, с цел да помогне на Джонсън да окаже напън върху Народното събрание на Обединеното кралство бързо да утвърди съглашението за отдръпване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР