Вероятно заради факта, че кучетата са считани за най-добрия приятел

...
Вероятно заради факта, че кучетата са считани за най-добрия приятел
Коментари Харесай

Кучетата също не спят от притеснение

Вероятно поради обстоятелството, че кучетата са считани за най-хубавия другар на индивида, сред нас и тях има доста прилики. И не приказваме единствено за човешките болести, от които четириногите страдат. Нито за деянията на разсъдък, които ни карат да заключваме, че са по-умни от много хора.

Според извършено неотдавна в Унгария проучване, оповестено в The Royal Society Scientific Journal, кучетата също страдат от бодърствуване. И то не поради комплицирани химични и физични процеси, които протичат в тялото им, а поради натрапчиви и тревожни мисли.

Невъзможността да заспим поради препускащите една след друга мисли в главата ни не е по никакъв начин непозната и на лаещите домашни любимци. Разбира се, те си имат други проблеми, не по-малко значими за тях.

В рамките на унгарското проучване е проследен сънят на кучета, които са били изложени на позитивни и негативни страсти директно преди този момент. Животните, обект на деликатност от страна на стопаните си, имат по-дълбок и спокоен сън от тези, които са имали среща с чужд за тях човек, да вземем за пример.

Сънят на последните е накъсан, те се будят и по-скоро дремят, в сравнение с да спят надълбоко. Но пък заспиват доста по-бързо и тъкмо като човек след час-два са със необятно отворени очи в леглото и броят часовете до съмване.

Науката към момента не е напреднала толкоз, че да знаем какво тъкмо се върти в главата на домашните любимци. Но може да сме сигурни, че изпитват страсти, които имат и следващ резултат. Затова май няма толкоз неприятно кучето да спи в нашето легло. Така или ще си поспим сладко двамата, или ще си будуваме с компания, написа Vice.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР