Вероятно всяка трета жена ще страда поне веднъж в живота

...
Вероятно всяка трета жена ще страда поне веднъж в живота
Коментари Харесай

Жените, циститът и още нещо …

Вероятно всяка трета жена ще страда най-малко един път в живота си от цистит. А половината от тези, които към този момент са страдали, са като че ли абонирани за това положение и без значение от сезона, най-малко няколко пъти годишно, минават през този противен епизод. Понякога и без да знаят какво го е провокирало.



Няма да е пресилено да се каже, че дамите и циститът вървят ръка за ръка – и то е напълно естествено, защото физиологичното устройство на уринарния тракт (в пъти по-къса уретра по отношение на тази на мъжете) подготвя към по-лесното навлизане на бактерии в пикочния мехур. Без значение в коя от двете групи попадате, сигурно ще ви е от изгода да бъдете осведомени кое във всекидневната ви рутина – от взимането на душ до бельото, което обличате – евентуално може да докара до риск от поява на цистит.

Отговорете с ДА или НЕ на идващите три въпроса – те са лесни и ще ви лишават безусловно секунди:
Ползвате ли еднакъв измивен артикул за всяка част от тялото си, в това число и интимната зона? Прекалявате ли със сладкото, даже и след Постановление на Министерски съвет? Имате ли навика да оставате с мокрия си бански, откакто сте били в морето/басейна?
Ако отговорите най-малко един път с ДА , приемете предизвикването #PUTAFINGERDOWN от Urinal® и направете цялостния тест . И до момента в който отговаряте на въпросите (честно!), свивайте по един пръст на ръката за всеки отговор ДА. Резултатите може да ви изненадат!

Ако попадате във високо-рискова група, този тест няма за цел да ви докара до обезсърчение. Първо, групата на дамите, които са в риск от развиване на зараза на уринарния тракт, е многочислена, и второ – спазвайки избрани рекомендации за рутината във всекидневието си, има огромен късмет да се отдалечите доста от уринарните инфекции.

 жена цистит iStock

Какво е добре да измененията?

Като начало, не ползвайте душ-гела като измивен артикул за интимната зона. Купувайте си специфичен гел или сапун, който е неароматизиран и с уместно pH.

Тъй като бактериите са организми, които обожават влажната среда (поне тези, които провокират цистита), постоянно си носете авариен бански с вас на басейна или плажа и го сменяйте, откакто излезете от водата. Тази дребна стъпка може да ви спести много премеждия.

Колкото и да е клиширано, памучното долни дрехи е за предпочитане пред дантеленото, когато приказваме за предварителна защита на цистит. Това не значи да се лишите от обичаното си съблазнително долни дрехи, само че да го ползвате по-рядко за сметка на такова от естествени материи.

Хидратирайте се, яжте плодове и пийте вода. Течностите прочистват пикочните пътища от бактерии и оказват помощ за предварителна защита на цистита.

Има и термин „ цистит на медения месец “ – нормално разследване от доста натоварен секс. А за злощастие, сексът е един от главните фактори за развиването на цистит. Отново – не изпадайте в обезсърчение – не е нужно да се откажете от секса, а просто да си създадете табиет след секс да посещавате тоалетната за щедро пишкане – това почиства бактериите от уретера и не им разрешава да стигнат до пикочния мехур.

Не стискайте! Ясно е, че този съвет е не всеки път използван, само че когато събитията го разрешават, избирайте да посетите тоалетната незабавно, а не да отложите момента с половин или даже няколко часа. Задържането на урина разрешава на бактериите да се развъждат, а това пък води до зараза.

 жена цистит iStock

И въпреки всичко от време на време, макар грижата и спазването на правила, се случва имунитетът ни да спадне и тогава бактериите съумяват бързо да пробият път, с което идват и тези парещи и щипещи чувства при пишкане. Точно това е моментът да вземете незабавни ограничения и макар че в множеството случаи мисълта ви е „ Антибиотик незабавно! “, ние съветваме да се консултирате с доктор. Редно е той да направи антибиограма (при съществуване на бактерии) и да ви изпише верния препарат, който ще работи за вашия случай.

Докато това стане обаче, можете да се обърнете и към природата. Има няколко доста значими естествени артикули, които имат благотворно деяние в уринарния тракт.

Плодове от американска алена боровинка. Тя е не просто боровинка, а съвсем невероятна такава - тя вирее в Северна Америка и Канада и съдържа огромни дози от неповторимите за този плод субстанции – проантоцианидини. По сходство на останалите дребни червени плодове, и тя има мощни антиоксидантни свойства, които попречват закрепянето на E.coli за стените на уринарния тракт.

Златна пръчица (или Енчец). Планинската билка със мощно изразени диуретични свойства, които оказват помощ за естественото изчистване на бактериите от пикочните пътища.

Vitamin D (както към този момент всички знаем), е основен фактор за имунитета ни и в днешно време съвсем постоянно е в недостиг у множеството хора.

Добрата вест - не е нужно да летите до Америка за скъпия червен плод, да се бъхтите в планината за златната билка или да се потите с часове на слънце, с цел да си набавите нужния витамин D. Тези три съставки се намират във висока централизация във всяка таблетка Urinal Akut®. Затова единствено 2 таблетки на ден дават бърз резултат още на първия ден.

 Urinal Urinal
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР