Вероятно всеки от вас познава човек, който е в травматична

...
Вероятно всеки от вас познава човек, който е в травматична
Коментари Харесай

Не любов, а травматична връзка – как да направите разликата

Вероятно всеки от вас познава човек, който е в травматична връзка, без даже да го осъзнава. А може би и някои от вас също са били в такава. Този вид връзки се характеризират с  дълбока прочувствена обвързаност към насилника. Тя е по-склонна да се развие при хора, които са били жертва на корист, употреба или прочувствена взаимозависимост в предходни връзки.

Този вид токсична връзка е по-широко публикувана, в сравнение с може да си мислите. И до момента в който типовете злоупотреби могат да се разграничават за всяка наранена връзка, остава един общ знаменател. Това е вреден сюжет и в никакъв случай не би трябвало да се примирите. Затова ще ви помогнем да разпознаете знаците.

Ето и четири основни знака за травматична връзка и препоръки по какъв начин да я избегнете в бъдеще:

Вие сте изцяло запленени от другия човек.

Магнитното привличане може да бъде от изгода в една връзка. Обаче, в случай че привличането е толкоз интензивно и завладяващо, че се чувствате претрупани от него, би трябвало да спрете. Този вид привличане постоянно провокира възприятие на неспокойствие, както и безпокойствие. Насладете се на тръпката от нова връзка, само че отделете и време, с цел да опознаете добре другия човек.

Той ви държи надалеч от обичаните ви хора.

Някои хора може да имат вяра, че е сладко някой различен да ги желае единствено за себе си. Те също завиждат на другите, с които половинките им прекарват времето си. Но има разлика. Едно да обичаш някого толкоз доста, че да искаш той да е с теб от самото начало. Съвсем друго обаче е умишлено да се стремиш да го изолираш от други основни връзки в живота му. Задайте си някой въпроси. Разстройва ли се този сътрудникът ви, в случай че прекарвате време с някой, който не е той? Опитва ли се да управлява с кого излизате? Ако отговорът е да, това е толкоз елементарен сигнален знак,  че сте в травматична връзка

Надявате се да го измененията.

Щяхме да имаме съвършени връзки, в случай че те просто спрат с токсичното си държание.Тъй като има моменти във връзката, когато жертвата се усеща обичана, може да наподобява, че смяната е допустима. Тези щастливи интервали обаче не са индикации, че насилникът е кадърен да се промени. По-скоро това са опити да се окаже напън върху жертвата да остане в тази травматична връзка. Много постоянно насилниците вършат измененията, които сътрудникът им желае, единствено с цел да се върнат към издевателството скоро по-късно.

Показвате непрекъсната преданост пред лицето на заплахата.

Лоялността към насилника сътрудник е характерност на всяка травматична връзка. За да продължите, може да се опитате да запомните положителните моменти и да пренебрегнете неприятните. Такъв вид връзки се случват, когато вашият сътрудник целеустремено ви влияе. Той може да употребява най-различни способи като директни закани, леко заплашване, операция, машинация или изменничество, с цел да завоюва власт и надзор. Въпреки възприятието на смут, прочувствена мъка и страдалчество, вие оставате отдадени на колегата си, който упражнява надзор над вас.

Ако сте в такава травматична връзка, пробвайте да се освободите от нея. Нормално е да ви боли, само че не позволявайте отчаянието да надделее и да се трансформира в самообвинение. Отделете малко време, с цел да си аплодирате, че сте почнали да прекъсвате цикъла. Това е значима стъпка, която би трябвало да се направи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР