Вероятно всеки от нас е срещал твърдението на швейцарския лекар,

...
Вероятно всеки от нас е срещал твърдението на швейцарския лекар,
Коментари Харесай

Какво можем да лекуваме с бира?

Вероятно всеки от нас е срещал изказванието на швейцарския доктор, наименуван бащата на актуалната медицина Парацелз: „ Всичко е отрова, всичко е лекарство; едното и другото се дефинира от дозата.`` Трудно е да не се съгласим с това изказване, защото към този момент е доказвано нееднократно, че това, което наподобява нездравословно, може да има възстановителен резултат, в случай че се употребява вярно. Не е по-различно и с бирата, тъй като – тъкмо както при аленото вино – е потвърдено позитивното ѝ влияние върху човешкия организъм, при изискване че се употребява в дребни количества.

Макро- и микроелементи, съдържащи се в бирата

Но дано стартираме с основите, т.е. какъв брой калории има една бира? За страдание е невероятно да се отговори еднопосочно на този въпрос. Зависи от доста фактори - начален дестилат, краен дестилат, алкохолно наличие, употребявани добавки (напр. лактоза) и така нататък Най-честото съответствие обаче е сред 40 и 70 калории на 100 мл бира. Разбира се - тези стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски.

Бирата включва основно витамини от група В, т.е. рибофлавин (В2), ниацин (В3), холин (В4), пантотенова киселина (В5) и фолиева киселина (В9), кобаламин (В12). От друга страна, когато става дума за минерали, бирата включва също по този начин и калий, цинк, магнезий, фосфор, силиций и селен.

Всички тези витамини и минерали играят значима роля в човешкото тяло. Например рибофлавинът поддържа имунната система, контролира метаболизма на серотонин и допамин, като по този метод предотвратява депресията. От своя страна ниацинът въздейства върху вярното действие на мозъка и цялата нервна система, взе участие в реакциите, водещи до произвеждане на сила.

Заслужава да се означи също, че доста повече от упоменатите нагоре микроелементи могат да бъдат открити в бири, които са претърпели реферментация, т.е. тези с наслойка от дрожди на дъното на бутилката. Така че – може да се каже – в домашните бири.

Бира за здрави кости?

Вярно е! Бирата може да има позитивен резултат върху костите ни. Изследвания, извършени от испански учени, удостоверяват, че постоянната консумация на бира има добър резултат върху костната тъкан, което може да предотврати да вземем за пример остеопороза. Изследванията са осъществени върху група от 1693 дами.

Половин бутилка бира = сърце като камбана!

Изследване, оповестено през юли 2021 година в уважаваното академично списание BMC Medicine, приказва за позитивните резултати на алкохола върху сърцето ни.

Проучвания, извършени върху група от съвсем 50 000 души, демонстрират, че леката консумация на алкохол може да понижи риска от инфаркт, инсулт и да понижи риска от гибел при хора, които към този момент страдат от сърдечни болести. Подобна " терапия " е изключително ефикасна при последните - рискът от гибел от затруднения, свързани със сърдечни болести (в съпоставяне с непиещите с сходни проблеми), може да бъде понижен с до 50%.

Статията има осведомителен темперамент и не замества консултация с доктор - експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР