Вероятно ви се е случвало да се опитате да привлечете

...
Вероятно ви се е случвало да се опитате да привлечете
Коментари Харесай

Как да спечелим доверието на кучето?

Вероятно ви се е случвало да се опитате да привлечете вниманието на куче, а то да ви пренебрегва или да избяга. Често срещано е да вземем за пример осиновените от подслон кучета първоначално да са по-недоверчиви.

Много хора биха си помислили, че кучето просто не ги харесва, само че това е тъй като виждат обстановката от човешка позиция. Когато двама непознати индивида се срещнат, те първо се показват един на различен, стискайки си ръцете. Кучетата обаче имат друг метод на запознанство, по тази причина се усещат несигурни, когато чужд човек се приближи до тях, говорейки им и посягайки да ги погали по главата.

Следващите препоръки ще ви оказват помощ да разберете и да спечелите доверието на кучето.

Останете спокойни

Въпреки че ви се желае да поздравите кучето с възторг със мощен глас, изразявайки такава активност, това може да провокира у кучето защитна стресова реакция. Затова останете уравновесени и говорете умерено.

Уважавайте тяхното пространство

Ако попитате чужд дали може да погалите кучето му, първо запазете отдалеченост от него. Започнете да притегляте вниманието му като стоите на най-малко 1-2 метра от него. По този метод гладко поискайте от кучето разрешение да се доближите. Ако то реагира с интерес или възторг към вас, това показва неговото единодушие.

Слезте на равнището на кучето

 Печелене на доверието на куче

Когато се доближавате до куче, постоянно бъдете от страни и в никакъв случай не напредвайте непосредствено против него. Клекнете до него и гледайте в посоката, в която гледа и то, а не против него. По този метод се намирате в пространството на кучето, само че по непоказен метод.

Позволете на кучето да се приближи

Дайте време на кучето да ви покаже, че е заинтригувано. Ако подуши ръката ви, погалете го по врата и гърдите. Никога не се опитвайте да погалите непознато куче от горната страна по главата. Ако ви ближе ръката, това е знак, че ви приема. Но в случай че ви гледа внимателно, облизва се обезпокоеното със свити уши и чака вашето придвижване, не посягайте към кучето, тъй като може да одобри жеста ви като опасност. Това е доста значимо, в случай че се пробвате да спечелите доверието на куче.

Храна

Кучетата се доверяват на хора, които им оферират храна, по тази причина в случай че е удачно за стопанина, почерпете вашия предстоящ другар с кучешко лакомство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР