Вероятно вече знаете, че трябва да спите на една страна

...
Вероятно вече знаете, че трябва да спите на една страна
Коментари Харесай

Какво се случва с бебето, когато спите по гръб по време на бременност

Вероятно към този момент знаете, че би трябвало да спите на една страна през по-късните стадии на бременността. По стомах? Е, това просто не е алтернатива сега.

По тил? Тази позиция може да накара матката ви да окаже напън върху кръвоносните съдове, ограничавайки притока на кръв както към вашето сърце, по този начин и към това на вашето бебе. Но до момента нито едно изследване не е следило какво се случва с бебето, когато дамите лежат по тил през нощта.

Изследователи от университета в Окланд използваха инфрачервена видеокамера, с цел да записват позициите на бременни дами по време на сън, като същевременно наблюдаваха сърдечната периодичност на майките и бебетата.

Всяка от 30-те дами, участващи в изследването, е била бременна сред 34 и 38 седмица и всяка от техните бременности е била без затруднения.

Въз основа на това, което към този момент знаем за ограничавания кръвен поток, до момента в който спите по тил, може би не е изненадващо, че фетусите са били по-малко дейни, когато майките са били в това състояние. 

Но е изненадващо какъв брой бързо това превръщане по тил визира бебето: когато майка промени позицията си по време на сън, да вземем за пример от една страна на тил, нейното бебе незабавно става по-малко интензивно и неподвижно.

Това евентуално звучи по-страшно, в сравнение с е. Нормално е да сменяте позициите си по време на сън и в случай че се разсъните по тил, не би трябвало да се паникьосвате. Да изградите табиет да спите на една страна може да отнеме време – и атрибут като в допълнение възглавници да вземем за пример.

„ Трябва единствено леко да се изместите встрани, с цел да предотвратите това безпокойство; от време на време това значи просто да поставите възглавница под бедрото си и да изместите рамото си на една страна “, споделя доктор Хедър А. Смит пред The Bump.

„ Облягането на тази възглавница може да ви накара да се почувствате като че ли сте по тил, с цел да ви е комфортно, само че ви дава задоволително надолнище или ъгъл, тъй че матката ви да се измести от съдовете. “

и във Facebook

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР