Вероятно въпросът, който ни касае най-сериозно като българи след приемането

...
Вероятно въпросът, който ни касае най-сериозно като българи след приемането
Коментари Харесай

Какво се променя след приемането ни в Шенген?

Вероятно въпросът, който ни касае най-сериозно като българи след приемането ни в Шенген по въздух и вода е " А какво тъкмо се трансформира на практика "?

Първото и главно, което следва да знаем, е че към този момент не подлежим на паспортен надзор на вътрешните въздушни и водни граници. Вместо това всички пасажери, идващи и заминаващи до страни членки на пространството, ще бъдат насочвани към обособени гейтове. 

И въпреки всичко, ето и какви са съответните правила в обособените обстановки: 

Ако сте заминаващ пасажер - при положение, че пътувате до страна от Шенген, регистрирате багажа си, след което следва единствено инспекция сигурност и митнически надзор (за страни отвън Европейски Съюз като Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и за пасажери, пътуващи за трети страни през страна-членка на Шенген).

После непосредствено се отправяте към вашия излаз за политане, без да минавате паспортен надзор. Ако пътувате до страна, която е отвън Шенгенското пространство, процедурата е същата, само че към този момент подлежите на паспортен надзор. 

При малолетни жители, пътуващи в Шенген, Групово дело " Гранична полиция " към този момент не изисква документално единодушие от родителите при овакантяване на страната по въздушни и морски граници, само че остава наложително условието за носене в себе си на документ за идентичност.

В случай, че има несъгласие за пътуването сред двамата родители, то може да бъде издействана възбрана за овакантяване на България от страна на несъгласния. Ако детето към този момент има публикуван паспорт, той има право да подаде молба в съда по местоживеене за издаване на възбрана за пътешестване. 

Ако сте идващ пасажер - когато кацате на летище София от страна-членка на Шенген, се отправяте непосредствено за приемане на Вашия багаж, в случай че имате регистриран подобен, без да преминавате паспортен надзор, след което преминавате през митнически надзор за пасажери идващи от страни отвън Европейски Съюз (Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и за пасажери, идващи от трети страни през страна-членка на Шенген).

Ако пристигате от дестинация отвън Шенгенското пространство, то процедурата по гранична инспекция и митническа инспекция преди приемането на записания ви багаж остава същата, както бе и до момента. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР