"Вероятно тази или най-късно в началото на другата седмица ще

...
"Вероятно тази или най-късно в началото на другата седмица ще
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: До дни достигаме пика на грипа

"Вероятно тази или най-късно при започване на другата седмица ще достигнем пика на заболеваемостта от грип в страната и ще стартира бърз спад. Ако би трябвало да сравним със същия интервал от предходната година, заболелите от грип са по-малко, затрудненията обаче са повече ", съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

По неговите думи най-често срещани са пневмониите, както и възпаления на ушите при дребните деца, а по-рядко се развиват и по-тежки затруднения.

Той изясни, че най-засегнати са хората на възраст от 10-15 до 55-60 години и за разлика от другите варианти на вирусите, където най-възрастните са по-уязвими, в тази ситуация те са защитени.

"Трудно можем да предотвратим грипна зараза, само че можем да повлияем на броя на хората, които са наранени и на % на затруднения. Това става по няколко метода. Първо и главно - имунизация, по нататък при към този момент почнал сезон поддържане на положително положение на организма и на имунитета ", изясни доктор Кунчев.

По неговите думи от всички ваксини, които употребяваме, грипната е минимум ефикасна, само че въпреки всичко е най-хубавата отбрана против грипа. Според него в границите на месец февруари пикът ще отмине и нещата ще се възстановяват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР