Вероятно сте запознати с езиците на любовта, както и със

...
Вероятно сте запознати с езиците на любовта, както и със
Коментари Харесай

Кои са четирите стила на привързаност и какво означават те за вашата връзка?

Вероятно сте осведомени с езиците на любовта, както и със зодиакалните знаци. Но един тип личностно/социално държание, което може би не познавате, са стиловете на обвързаност. Докато езиците на любовта и зодиакалните знаци могат да наподобяват като цялостна машинация за някои, то лечението, основана на привързаността, е известна форма на психическо консултиране, резултат от десетилетия на проучване и проучвания.

Всеки един човек има жанр на обвързаност и вие също имате подобен, откогато сте били напълно малко дете. Привързаността е връзката, която сте построили с вашия главен полагащ грижи (родител при множеството хора) през първите 18 месеца от живота си, повлияна от метода, по който те дават отговор на вашите потребности. Вашият жанр на обвързаност има наклонност да остане същият и в зрелост , проявявайки се като обществено държание за справяне и оказвайки въздействие върху това по какъв начин се отнасяте към другите. Независимо дали става дума за другар или сантиментален сътрудник, привързаността се задейства по отношение на различен човек.

Така че отделете секунда, с цел да анализирате държанието си във взаимоотношенията и да видите дали забелязвате някакви повтарящи се модели. Винаги се чувствате ревностни? Борите се с прочувствената фамилиарност? Вярвате, че обичате половинката си повече, в сравнение с те обичат вас? Тези модели може да демонстрират нерешителен жанр на обвързаност.

По-нататък Паула Сакс – лицензиран самостоятелен клиничен обществен служащ, специалист по привързаността и публицист, преглежда основите на стиловете на обвързаност и по какъв начин те слагат началото на сантименталните връзки в зрелост. Имайте поради, че всеки от стиловете има разнообразни характерности и може да не отговаряте безусловно на прецизен профил. За това е самоанализът!

Трябва да знаете и че има доста самостоятелни вариации – тъкмо както не всички Риби мечтаят и плачат непрекъснато и не всички Овни са импулсивни и нападателни. Ако желаете изчерпателен разбор и съвет за това по какъв начин привързаността въздейства на връзката ви, постоянно е най-добре да го обсъдите с лицензиран експерт.

Ето кои са четирите стила на обвързаност:
 Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР