Вероятно сте забелязали как се променя настроението ви в църквата.

...
Вероятно сте забелязали как се променя настроението ви в църквата.
Коментари Харесай

Лекарите доказали: когато се молите, съставът на кръвта се променя

Вероятно сте забелязали по какъв начин се трансформира настроението ви в църквата. Чувствате успокоение и известно облекчение. И същите резултати ще бъдат доказани от хора, които са били с вас в храма по същото време. Но по какъв начин може да се изясни това от биологична, здравна позиция?

Оказа се, че тази работа към този момент е осъществена от Михаил Лазорик, претендент на медицинските науки, академик от Ужгород.

Той провел неизвестен опит с присъединяване на 15 мъже и дами. Всички те страдаха от атеросклероза, хепатит В, сърдечни патологии и други болести.

Първо взели кръв за разбор. След това хората почнали да четат молебствия на глас в продължение на 15-20 минути: „ Отче наш “, „ Вярвам “, „ Царю небесен “, псалм 50, към светиите, към небесните настойници.

Тогава още веднъж била взета кръв за разбор.

„ Резултатите от първия пациент бяха доста изненадващи! – споделя лекарят. Мъжът едвам оцелява след злополука, при която почина брат му. Имаше остеомиелит (нагнояване на костите на краката). При сравняване на кръвната картина преди и след молитва се оказа, че равнището на един от индикаторите за фагоцитоза е шест (!) пъти по-ниско, в сравнение с преди опита! При другите мъже тя е три пъти по-ниска, при дамите е по-малка, тъй като са по-емоционални.

Експериментите ясно удостоверили: по време на молитва възпалителните процеси се успокояват и имунната система стартира да работи по-точно и дейно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР