Вероятно сте забелязали, че дори след сутрешен душ и обилна

...
Вероятно сте забелязали, че дори след сутрешен душ и обилна
Коментари Харесай

Tоп 8 продукти, които ни правят уморени и сънливи

Вероятно сте забелязали, че даже след утринен душ и изобилна закуска към момента нямате задоволително мощ и сила за един работлив ден. Преразгледайте диетата си. Вероятно казусът се крие в продуктите, които сте избрали.

Наличието в утринното или следобедното меню на редица несъответствуващи артикули води до обстоятелството, че непрекъснато се чувствате изтощени и сънливи. Но не бързайте изцяло да се откажете от обичаните си ястия, а просто ги консумирайте на вечеря. Въпреки че първата част от нашия лист може по принцип да бъде изключена от ежедневната диета.

Бързи въглехидрати

Без значение какъв брой е съвременно пресните и ароматни сладкиши за закуска, допълнени от чаша мощно кафе, тази храна няма да ви даде силата, от която се нуждаете за един работлив ден. След внезапно освобождение на захар в кръвта, което се предизвиква от бързи въглехидрати, сигурно ще почувствате отмалялост и унесеност. Ето за какво ви съветваме изцяло да изключите белия самун и сладкишите от менюто ви заран.

Кафе

Тъй като споменахме кафе, желаеме да предупредим, че тази напитка е много хитра. То в действителност ободрява, само че единствено в дребни количества. Като пиете няколко чаши дневно, ще почувствате активност и мощ, само че надвишаването на нормата ще докара до противоположния резултат. И след всяка спомагателна чаша кафе ще бъдете все по-склонни да заспите.

Вишни и череши

Особено в случай че е сезонът на плодовете, човек употребява всяка опция да се наслаждения на ягоди, череши и малини. Но не бързайте да изберете череши или вишни като за закуска. Фактите са, че тези плодове са естествени източници на мелатонин, хормон, регулиращ съня, и аленият сок се предлага даже на хора, страдащи от бодърствуване. Ако не желаете да спите на работното място, изберете боровинките. Тези дребни зрънца ще бъдат за вас отличен източник на спомагателна мощ и сила в средата дневно. Шепа череши може да хапнете по-добре, преди да си легнете, с цел да получите по-здрав сън.

Соеви артикули

Обядът в японския ресторант не е най-хубавата концепция, изключително в случай че имате доста работа. Традиционните супи или салата с тофу са по-подходящи за вечеря. Това се дължи на обстоятелството, че соевите артикули са богати на разнообразни аминокиселини, в това число триптофан, аминокиселина, включена в синтеза на мелатонин, който споменахме по-рано.

Месо и пиле

Но освен соевите артикули са богати на триптофан. Нивото на тази аминокиселина е задоволително високо в месото. Особено доста триптофан има в месото от пуйка, заек и пиле, тъй че оставете всички ястия с тях за вечеря, а за обяд изберете риба, като скумрия или костур.

Бадеми

Често избираме ядки като потребна закуска и това не е инцидентно. Те подхранват, само че не провокират възприятие на тежест, изключително в случай че се ограничите до дребна шепа. Въпреки това, пробвайте се да не ядете бадеми, защото съдържат много магнезий. А този детайл оказва помощ за разпределяне на мускулите, което значи, че ще бъде мъчно за вас да продължите деня в деен режим.

Банани

Този плод, както и бадемите, са богати на магнезий. Само един банан денем може да повлияе на вашата сила. Особено постоянно срещана неточност - преди подготовка да се яде банан, защото магнезият, настоящ като мускулен релаксант, няма да ви разреши спортувате дейно.

Мляко и млечни артикули

В умозаключение, желаеме да споменем друга категория артикули, водеща до унесеност. Става въпрос за мляко и млечни артикули, които доста неправилно се избират за закуска.

Ако сте чели деликатно, към този момент знаете, че аминокиселините като триптофан оказват помощ да се създаде хормон на съня, наименуван мелатонин. В млечните артикули, той също участва и като яде теизвара или кисело мляко заран, рискувате да бъдете мудни и изтощени до вечерта./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР