Вероятно следващата седмица корабът “Царевна” ще напусне пристанището в Мариупол,

...
Вероятно следващата седмица корабът “Царевна” ще напусне пристанището в Мариупол,
Коментари Харесай

Генчовска: Вероятно следващата седмица корабът “Царевна” ще напусне пристанището в Мариупол

Вероятно идната седмица корабът “Царевна” ще напусне пристанището в Мариупол, където към момента е блокиран.

Руските публични управляващи не са открили контакт с българското посолство в Москва във връзка с опцията корабът да се изтегли от пристанището в Мариупол.

За опцията блокираните плавателни средства да се изтеглят през сини коридори от пристанището съветската страна е уведомила единствено Световната морска организация, сподели пред медии министърът на външните работи Теодора Генчовска, оглавяваща ведомството, което подържа връзка с корабособственика:

“Защото корабният притежател би трябвало да обезпечи нужния екипа на “Царевна”. Нали знаете, че преди време бяха евакуирани 14 моряци, като сега има петима на кораба, тъй че ще бъде належащо спомагателен екипаж, с цел да бъде изведен кораба. По информацията, която обменихме с сътрудниците, се чака, може би идната седмица корабът да излезе от пристанището”, уточни Генчовска.

По-рано в петък от фирмата-оператор на кораба “Царевна” оповестиха за БНР, че няма проблеми с екипажа. Останалите на борда капитан и моряци са здрави, само че би трябвало да бъде запълнен екипажът на кораба, с цел да се стигне до извеждането на плавателния съд от пристанището в Мариупол, прецизираха от компанията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР