Вероятно ще се съгласите, че е наистина трудно човек да

...
Вероятно ще се съгласите, че е наистина трудно човек да
Коментари Харесай

Психолог посочи кой е най-важният фактор за намаляване на стреса

Вероятно ще се съгласите, че е в действителност мъчно човек да разбере по какъв начин да се оправи със напрежението. Или не? Оказва се, че има една потвърдена тактика, която може да ви помогне да се справяте със напрежението доста по-ефективно. И тя няма нищо общо с медитация или йога, написа obekti.bg, базирайки се на Ideapod blog.

Според професионалния психолог Кели Макгонагъл това е нещо толкоз просто, че опонира на всичко, което са ни учили за напрежението.
Кели Макгонагъл неотдавна попада на проучване, което я кара да премисли цялостния си метод към напрежението. То наблюдава 30 000 души в продължение на 8 години и открива, че тези, които са претърпели доста стрес в последната години са били изложени на 43% по-голям риск от гибел.

И това е забавно: Тялото ви моли за помощ! Ето какви са признаците на проблем и по какъв начин да го разрешите - четете тази и още потребни вести на zdrave.to
Уловката? Горното важало единствено за хората, които били уверени, че стресът вреди на здравето им. Хората, които преживявали стрес, само че не гледали на страса като на нещо нездравословно, не били изложени на по-голяма заплаха. Всъщност при тях рискът от гибел бил най-нисък. Какво значи това?
Означава, че в случай че променим метода, по който мислим за напрежението, това ще ни направи по-здрави. Обикновено, когато претърпяваме стрес, си мислим, че не се оправяме добре. Но какво би станало, в случай че вместо това гледаме на напрежението като знак, че тялото ни се енергизира, с цел да ни приготви да посрещнем провокациите, с които би трябвало да се оправим?
Според няколко проучвания, които Макгонагъл показва, това ще ни помогне да реагираме на напрежението по доста по-здравословен метод. С други думи, към този момент няма да има потребност се освобождаваме от напрежението. Ще би трябвало да станем по-добри в напрежението. Ще би трябвало да гледаме на напрежението като на другар, който е пристигнал да ни помогне, а не да ни навреди.
Друг значим фактор, който Кели Макгонигъл показва, е прекарването на време в помощ на другите. Изследване демонстрира, че хората, които прекарват повече време, помагайки на другари, съседи и хора от общността са склонни да реагират на напрежението по доста по-ефективен метод.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР