Вероятно президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 49-ото

...
Вероятно президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 49-ото
Коментари Харесай

Очаква се президентът да обяви кога ще събере новия парламент

Вероятно президентът Румен Радев ще свика първото съвещание на 49-ото национално заседание на 12 април - сряда. Очаква се президентът да разгласи през днешния ден решението си по кое време ще събере новоизбраните депутати.

В първия си коментар след изборите Радев съобщи, че ще издаде декрет за привикване на 49-тия парламент незабавно откакто бъде обнародвано решението на Централната изборна комисия (ЦИК) с поименния състав на новите народни представители. ЦИК

" Нека да изчакаме по кое време ще бъде обнародвано решението на Централната изборна комисия. Аз би трябвало да спазя избрани периоди и процедури по закон. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия, като образува консенсусно болшинство към ясни политики, цели и цели, и излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление ", сподели Радев предишния понеделник.

ЦИК разгласи състава на новия парламент в събота.

На собствен ред вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че президентството ще съблюдава напълно конституционните процедури за привикване на Народното събрание. Илияна Йотова също прикани партиите да се обединят към съставянето на постоянно държавно управление.

" Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, да има постоянно държавно управление, което към този момент две години всички имаме доста огромна потребност. Ако фактически те държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната акция, в този момент би трябвало да забележим реализацията на това. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР