Вероятно повечето от нас си спомнят като деца играта, в

...
Вероятно повечето от нас си спомнят като деца играта, в
Коментари Харесай

Мъжът, който може да направи 88 жабки във водата

Вероятно множеството от нас си спомнят като деца играта, в която пускахме речни плоски камъчета във водата, плъзгайки ги. " Жабките " присъстващи във всяко детство, се оказват не просто развлечение, а напълно действителен спорт със лични правила и хиляди участници и почитатели. На това му споделяме еволюционно развиване.
 Рой Съливан - мъжът, ударен от гръмотевица седем пъти, който все пак оцелява
Да те удари гръмотевица седем пъти, само че да оцелееш

Необикновената история на Рой Съливан

Всъщност още античните гърци са провеждали надпревари по прескачане на камъни, а британците от Тюдорите по-късно го одобряват, наричайки заниманието " патици и дракони ". Свещеникът и академик от XVIII век Лазаро Спаланзини дефинира по какъв начин камъните могат да се натискат надолу по повърхността на водата, с цел да генерират покачване - познание, което хората по-късно употребяват, с цел да се убиват по-ефективно - първо с прескачащи гюлета, по-късно с подскачащи бомби, изобретени от английския инженер Барнс Уолис да бомбардират нацистки язовири.

Днешният професионален свят на мятане на камъни е разграничен на две дисциплини от двете страни на Атлантическия океан. Британските шампионати да вземем за пример мерят дистанцията, а не броя на подскоците.

Discover цитират физика ЛидерикБоке, съгласно който ключът към положителното прескачане, се крие във въртенето на камъка. " Над водата завъртането на камъка го държи в позиция на задния му борд, вместо да прави салто. Във въздуха въртенето обезпечава непоклатимост, както при фризби. "
 Адама Диеме и мъжът от Сенегал, който има задача да засади пет милиона дървета
Как се засаждат пет милиона дървета за пет години

Мисията на един мъж от Сенегал

Боке е създал формула за оценка какъв брой пъти един камък ще прескочи въз основа на въртене и скорост. Той пресмята, да вземем за пример, че с цел да прескочи камък пет пъти, той би трябвало да се завърти пет пъти в секунда. За да прескочи 15 пъти (личен връх на Боке), би трябвало да се завърти съвсем девет пъти в секунда.

На 6 септември 2013 година в Националната гора Алегени в Пенсилвания Кърт Щайнер реализира международния връх на Гинес за " най-вече поредни прескачания на камък върху вода ", който прескача толкоз доста пъти, че безусловно се опълчва на науката. Тогава неговият камък подскача над водата цели 88 пъти. Да, 88.

Според Гинес Щайнер поставя огромно внимание при избора на своите камъни. Той е събрал повече от 10 000 " качествени камъни " и е сортирал всеки съгласно типа му, с цел да се приготви за допустимо най-хубавото мятане. Той търси камъни, " които тежат сред 85 и 227 грама, които са доста гладки (не е наложително да са идеално кръгли), с плоски дъна и са с дебелина сред 1/4 и 5/16 от 2.54 см.
 Пабло Акуня - мъжът без крака, който отгледа две дъщери
Мъжът без крака, който отгледа две дъщери

Една невероятна история от Парагвай

А ето какво ни разкриват за живота на този международен рекордьор от Outside. Майката на Кърт, Нанси, пенсионирана собственичка на магазин за цветя в Ери, и татко му ватман, Карл, са младежи, жители на ремарке, когато се ражда Кърт - първият им и единствен наследник през 1965 година Нанси ражда и щерка, Ерика, две години по-късно.

Но двойката се разделя през 1973 година, когато Кърт е на осем и децата остават да живеят с Нанси в остаряла къща в Ери. Кърт в никакъв случай не се е чувствал напълно подобаващ за света. Той се мъчи да яде под насила, като в никакъв случай не смесва нещата в чинията си. Докато другите деца кипят от сила, той постоянно се усеща отпаднал.
 Джош Нели - мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни
Мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

На какво са подготвени някои хора, с цел да получат мечтаната роля

Кърт жадува за сън толкоз доста, че редуцира утринната си рутина - пробуждане, взимане на душ, закуска и бягане до автобусната спирка - до 11 минути. Лекарите подозират, че е изтощен или хипогликемичен, само че тестванията за тези положения се оказват негативни. Физически е здрав. Той е отличен в науката и обича да написа, само че се бори със общественото другарство.

Литературата, както и компютрите на Apple му предлага бягство от действителността в гимназията. Но за него нищо не може да се съпостави с необятната, превъзходна тишина на природата и Кърт изчезва за часове в горите към Ери. На езерото той е изцяло благополучен да прави жабки самичък с часове. С течение на времето развива шесто възприятие за корекциите, нужни за неприятно мятане, а с всяка последваща година става и все по-добър. Дотолкова, че Кърт Щайнер в действителност се оказва най-великият хвърляч на камъни в света. През последните 22 години той печели 17 шампионата в Съединените щати и Европа, генерирайки отразяване на ESPN и документален филм и незабравим връх на Гинес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР