Вероятно няма такива късметлии, които никога да не са се

...
Вероятно няма такива късметлии, които никога да не са се
Коментари Харесай

Топ лекове при зъбобол

Вероятно няма такива късметлии, които в никакъв случай да не са се оплаквали от зъбобол. Най-сигурният метод да се отървете от него е визитата при зъболекаря, който ще приложи съответното лекуване за премахване на казуса. Но до записването на час, вместо да разчитате на болкоуспокояващите, може да употребявате естествени лекове, които са изцяло безвредни. В никакъв случай не ги прилагайте прекомерно дълго. Тъй като отлагането на визитата при ортодонт може да стане причина за загуба на зъб.
Ето кои са средствата, с които може да успокоите болката до прегледа ви при експерт.
Мента
Пригответе мощна отвара от мента. Запарете 4 супени лъжици от билката в 300 мл вода на водна баня за 10 минути. След това оставете течността да се запари за 30-40 минути.  С получената инфузия си направете гаргара. Това няма да реши казуса, само че за известно време ще облекчи болката.
Масло от карамфил
Маслото от карамфил има мощно изразени аналгетични и антибактериални свойства. Просто прибавете няколко капки от него към чаша топла преварена вода и изплакнете устата си с нея. Можете също да сложите няколко капки от маслото върху памучен тампон и деликатно да го втриете в болното място. Скоро болката ще отшуми.
Солен разтвор
 Преборете ужасната болежка от мъдреците с тези 2 обикновени средства Преборете ужасната болежка от мъдреците с тези 2 обикновени средства
Зъбоболът от мъдреца е едно от най-лошите прекарвания. Венците се подуват и засегнатото място се възпалява, което води до мощна болежка....
Разтворете чаена лъжичка сол в чаша топла преварена вода и изплакнете устата си с получения разтвор. В чаша вода разтворете ½ чаена лъжичка сол, същото количество сода за самун и няколко капки йоден разтвор. Гаргарата с този разтвор ще успокои болката и ще облекчи възпалението.
Лед
Има един елементарен метод, за който малко хора знаят. За да успокоите зъбобол, разтрийте кубче лед сред палеца и показалеца си за 5 минути. Изглежда необикновено, само че методът бързо дава резултат.
Масло от чаено дърво
Етеричното масло би трябвало да се капе върху памучен тампон и деликатно да се приложи върху възпаления зъб за няколко минути. В идващите два часа е обезпечено, че болката няма да ви подсети за себе си.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР