Вероятно няма жена, която поне веднъж в живота си да

...
Вероятно няма жена, която поне веднъж в живота си да
Коментари Харесай

Прическата в оригами стил е най-красивата тенденция от модния подиум

Вероятно няма жена, която най-малко един път в живота си да не е прибягвала до унивесалната хубост на полу-вдигнатата коса. 

Когато кичурите ви просто не желаят да застанат по този начин, както вие желаете, нямате размер в корените или просто нямате време за по-сложни прически, най-лесно е да вземете ефектна шнола, с която да прихванете горната половина на косата ви, а долната да оставите свободно падаща върху раменете ви.

Това беше обичайният ни ход, до момента в който не видяхме забавния вид на тази прическа, който моделите демонстрираха на дефилето на Carolina Herrera. Стилът, основан от коафьора Орландо Пита е една концепция по-шик от елементарната полу-вдигната с шнола коса. “Изглежда доста графично. Косата е закрепена обратно посредством два кръстосани кичура, създаващи преплитане в жанр оригами. ” 

 ch 1

Пита стартира с идеално изправена с преса коса, а по-късно разделя горната част на косата на три секции: една по-голяма (в средата) и две идентични от двете страни над ушите. Оставяйки страничните кичури за миг, той приглажда междинната част от косата компактно обратно, само че вместо да я фиксира с фиби, я напръсква щедро с лак в основата, оставяйки естествената й мекост по дължините.

 ch

След това, двете странични секции се приглаждат с гребен, като първата се фиксира с елементарна фиба и лак, а по-късно същото се повтаря и с втората, като фибата леко се подпъхва, за да не се вижда. В резултат би трябвало да получите два кръстосани кичура, изглеждащи като преплитащи се панделки.

Накрая Пита приключва с още лак за коса, за спомагателна фиксация, а по дължините нанася серум за искра.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР