Вероятно напоследък сте попадали на публикации във Facebook с молба

...
Вероятно напоследък сте попадали на публикации във Facebook с молба
Коментари Харесай

Какво се случва с Facebook? Социалните мрежи на Meta са потънали във фейкове, а истинските снимки се обозначават като генерирани от ИИ

Вероятно в последно време сте попадали на изявления във Фейсбук с молба да ги подкрепите, като ги харесате, а в случай че сте осведомени с изкуството на невронните мрежи, елементарно бихте разпознали фалшив фотосите. Десетки хиляди консуматори обаче в действителност имат вяра в действителността на фотографията, популяризирайки незнайни до момента групи с техните лайкове.

Този фейсбук е негоден, донесете идващия

Ето един образец и както можете да видите има знак на фотографията, само че той не е от Facebook и е толкоз дребен, че надали ще хване окото на някого:

За хората, осведомени с изкуството на невронните мрежи, изображенията явно са ИИ-генерирани. Въпреки това, за хилядите консуматори на Фейсбук, които са харесали или разгласили поста, фотосите наподобяват същински.

Въпреки че Фейсбук в последна сметка е съумял да маркира обявата като нереална, в границите на две седмици тя е натрупала стотици лайкове и мнения и хиляди споделяния.

Как реагира Meta?

През февруари Meta разгласи, че ще стартира да прибавя етикети „ Made with AI “ към фотосите, качени във Фейсбук, Instagram и Threads, само че както виждаме от предходните образци, нещо се е объркало.

Освен това Meta инструментите, игнорирайки генерираното наличие, неправилно маркират действителните фотоси с AI таг. Като тази фотография от шампионат по крикет от индийската Висша лига в Instagram:

Meta също по този начин неотдавна означи фотография на баскетболен мач, направена от някогашния фотограф на Белия дом Пийт Соуза, като основана от AI (между другото таговете се виждат единствено в мобилните версии на приложенията). Самият Соуза сподели, че се е опитал да отстрани маркера, само че не е съумял.

Според PetaPixel, логаритмите на Instagram могат да маркират генерираните изображения, когато фотографите употребяват генеративни AI принадлежности като Generative Fill на Adobe, с цел да отстранен даже най-малките обекти. Изданието тества това за себе си, употребявайки инструмента Generative Fill на Photoshop, с цел да отстрани детайл ​​от изображение, което Meta по-късно маркира като генерирано от AI в Instagram. Странно, тагът „ Създадено с AI “ не беше прибавен, когато PetaPixel зареди файла назад във Photoshop и по-късно го резервира, откакто го копира и сложи в черновата на документа.

Процесът на идентифициране на AI в Instagram и Фейсбук наподобява работи по друг метод, само че и двата са неправилни. Като се има поради, че Meta от дълго време има проблеми с модерирането на наличието, които не са решили, сходна обстановка може да възникне и с изкуствения разсъдък. Експертите поучават просто да не бъдем мързеливи и да отделим време за къса просветителна стратегия за различаване на фалшив или изкуствено основаното наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР