Вероятно лидерите на ЕС са решили да се откажат напълно

...
Вероятно лидерите на ЕС са решили да се откажат напълно
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС не постигат споразумение по миграционните въпроси

Вероятно водачите на Европейски Съюз са решили да се откажат изцяло от деликатно квалифицирания текст на заключителното официално съобщение след днешната среща в Гранада, с цел да не дадат публичност на възраженията на Унгария и Полша против взаимния метод по въпросите на миграцията.

Според друга версия водачите ще одобряват текста, само че ще отстранен параграфа от 119 думи за миграцията, оповестява " Гардиън ".

Всичко това е законно според разпоредбите на Европейски Съюз, защото това е всекидневен съвет, в който не се търсят дефинитивни решения.

Но всичко това значи, че водачите на Европейски Съюз са отсрочили следващия спор за миграцията за след две седмици, когато Европейският съвет ще се събере публично.

Неофициалната среща на върха на Съвета на Европейски Съюз е съвсем към своя край, а напредъкът във връзка с работата, която би трябвало да се свърши за бъдещото разширение, е нищожен.

По думите на един посланик срещата е била " за инвентаризация, за сформиране на лист с въпроси, които би трябвало да бъдат заложени преди декември ", когато Европейски Съюз може да стартира публични договаряния за кандидатстване с Украйна и Молдова.

Европейската комисия ще разгласява формалния си и обстоен отчет за напредъка, реализиран от тези две страни, на 8 ноември, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР