Вероятно дори не знаете, че и тези неща унаследяваме от

...
Вероятно дори не знаете, че и тези неща унаследяваме от
Коментари Харесай

Вероятно не знаете, че и тези неща унаследяваме от родителите си …

Вероятно даже не знаете, че и тези неща унаследяваме от родителите си …Наследяваме ли черти от родителите си? Взимаме гени единствено от единия родител или е налице композиция от гените на двамата ни родители? (HiddenTruth.site)Според генетикът Дон Алeйн от Медицински център „ Уекснър “ към Държавния университет в Охайо, съвсем е невероятно да се разбере от кого е наследена една или друга част от тялото, или избрана характерност, тъй като, множеството черти се дефинират от доста разнообразни гени, а освен от един.Независимо от това, генетиката може да ни каже нещо любопитно за това, което към този момент е изяснено, тъкмо по въпроса за унаследяването на ДНК.Ускорен или занимателен метаболизъмВ нашето тяло има два типа мазнини: „ добра “ кафява лой, която покачва метаболизма ни и спомага за поддържане на здравословно тегло, и „ неприятна “ бяла лой, която предизвиква затлъстяване и свързани с това болести.

 Какво унаследяваме от родителите си?
Какво унаследяваме от родителите си?Всеки човек има свои лични характерности, само че равнището на кафявата лой в тялото ни (което значи избрана метаболитна скорост), най-вероятно се получава от майката.
Наддаване на теглоДокато ДНК-то на майката може да помогне за бързо отслабнете и за поддържане на добра форма, бащата дава гените, свързани с бялата лой, което значи, че ще е налице податливост към наднормено тегло.В този случай, освен подкожната бяла мастна тъкан, само че и вътрешната лой, която се натрупва в разнообразни органи, зависи от бащините гени.Способност за концентрацияАко майката е имала по-ниски равнища на серотонин – „ хормонът на положителното въодушевление “, има възможност децата й да развият хиперактивност с недостиг на внимание.Факт е, че гените, виновни за производството на серотонин, също са виновни за способността за централизация. Тази връзка е била открита от лекарите през 2000-те години, а публикация за нея е оповестена през 2010 година в здравното списание JAMA Psychiatry.Четете още: Хората са генетично програмирани единствено за 38 години животРанен пубертетПрез пубертетът и доста от неговите не изключително приятни аспекти, като акне и нарушаване в гласа, минават съвсем всички деца, с редки изключения, когато има клинични аномалии. Установено е, че гените на бащата са виновни за настъпването на ранен пубертет.Лекарите научават това, когато изследват няколко деца с ранен пубертет. Те са навлезли в него на възраст 8-9 години, вместо нормалните 11-13 години. Оказва се, че специфичната генетична разновидност, виновна за по-ранния пубертет, е наследена от техните татковци. Проучването е оповестено в New England Journal of Medicine.

 82 - Вероятно не знаете, че и тези неща унаследяваме от родителите си...
Бръчки и посивяла косаКолко добре ще наподобява кожата на лицето с придвижване на възрастта, зависи от измененията в клетъчното равнище, които се натрупват с годините и зависят от митохондриалната ДНК, която постоянно се получава от майката.Това също може да бъде повлияно от фактори на околната среда, като слънце, тютюнопушене или нездравословно хранене. Всичко това, може да докара до увреждане на митохондриалната ДНК и надлежно да повлияе на външния тип.Но, някои промени, като бръчките по лицето, към устните и очите, както и посивяването на косата, зависят от частта, наследена от майката, и не може да се направи нищо, с цел да бъде предотвратено.НастроениетоМайките могат да повлияят на настроението на децата си по доста способи, в това число, като слагат строга рамка на държание в детството. Но, може и да се наследи от тях Лимбичната система (limbus), която управлява страстите.Ако майката е имала честа промяна на настроението или меланхолия, щерка й, най-вероятно ще има същите прекарвания. Изследователите са открили, че това най-често се предава от майки на дъщери и доста по-рядко от майки на синове.Тоест, дъщерите, в множеството случаи наследяват най-малко отчасти настроението на своите майки. Това изследване е оповестено в списанието Neuroscience.

 Какво унаследяваме от родителите си?
Какво унаследяваме от родителите си? Вероятността да имате момче или момичеСчита се, че от самите родители зависи пола на тяхното дете. Но, има и различен фактор, който дефинира пола на детето – братя или сестри има бащата в фамилията си.Ако бащата има повече братя, вероятността да се роди момче е доста огромна. Респективно е за сестрите.ПаметтаОтдавна е известно, че Болестта на Алцхаймер постоянно е наследствена. Скорошно изследване, оповестено в списанието Biological Psychiatry, твърди, че това зависи на първо място от майката.Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция в преклонна възраст, тъй че е доста значимо да се знае какви фактори могат да доведат до нея.Ако майката има признаци на Болестта на Алцхаймер, то тогава, децата й евентуално ще заболеят също от нея.Единственото, което могат да подхващат, с цел да отсрочат неизбежното, е да вършат по този начин наречените “мозъчни тренировки ”.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР