Вероятно 2600 души са вече цивилните жертви за една седмица

...
Вероятно 2600 души са вече цивилните жертви за една седмица
Коментари Харесай

Георги Милков: Мерим убитите бебета на килограм, което е ужасяваща атестация за света

" Вероятно 2600 души са към този момент цивилните жертви за една седмица от палестинска страна. Тъй като светът остава с усещането, че те са си го заслужили, а там също умират деца, възрастни хора и така нататък Не може да има симетричност в такова нещо. Това, което гледаме тази седмица е ужасяващо. Мерим си убитите бебета на кг, което е ужасяваща препоръка за света ", разяснява журналистът Георги Милков пред Българска национална телевизия.

23-ма български жители се намират в Ивицата Газа и би трябвало да се изтеглят посредством дипломация на доста високо равнище, сподели в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия журналистът Георги Милков. " Ние като страна, която държи на реномето си на естествена и цивилизована страна, би трябвало първо да се погрижим за нашите жители преди да почнем да оправяме проблемите в Близкия изток. В Ивицата Газа, в тези два милиона обезверени хора там, които се чудят накъде да тръгнат - на юг или на север, или да останат там има 23-ма души с български паспорти. Като виждам фамилните имена, евентуално става въпрос за шест фамилии ", изясни Милков.

Според него евакуацията им би трябвало да се реши на доста високо равнище. " Бойко Борисов, който познава Бенямин Нетаняху, може да му се обади. Мария Габриел през германците или през интернационалните организации би трябвало да спомага. Това нещо би трябвало да се каже на високо равнище от наша страна, тъй като до момента в който чакаме общите коридори, които вероятно се появят, ние рискуваме да загубим нашите сънародници ", сподели журналистът.

По думите на Георги Милков, не може да има симетричен отговор на нападението на Хамас в Израел. 

" Няма по какъв начин да има симетричен отговор, първо тъй като Израел стана изненадваща жертва с този свиреп, непредвиден акт, в който починаха деца, дами, възрастни хора, цели фамилии. Това, което се случва в този момент от другата страна е същото, единствено че не сме толкоз фокусирани в него, тъй като евентуално 2600 души са към този момент цивилните жертви за една седмица от палестинска страна. Тъй като светът остава с усещането, че те са си го заслужили, а там също умират деца, възрастни хора и така нататък Не може да има симетричност в такова нещо. Това, което гледаме тази седмица е ужасяващо. Мерим си убитите бебета на кг, което е ужасяваща препоръка за света ", разяснява Милков.

Журналистът изясни, че това, което цивилизованият свят се пробва да направи в тази обстановка е да разтърве враждуващите страни, които през годините са си предизвикали всевъзможни неща, в това число и убийства.

" Американците се пробват да вдигнат ръчната спирачка на Израел, който се пробва да даде претенции от обществото на страната безапелационен отговор. Организация на обединените нации, Египет и други арабски страни се пробват да възпрат палестинците. Има и диалог с Иран, тъй като това е най-големият проблем, който може да се развие до война с пълномащабни размери в Близкия изток. Повечето хора на политическо равнище си дават сметка за това, ето за какво и през миналия уикенд имаше извънредно значими диалози в Бейрут. В организацията им апропо взе участие българин - Мирослав Зафиров, който работи в офиса на пратеника за Близкия изток в Йерусалим. Отиде представителя на Организация на обединените нации в Бейрут и иранският външен министър, който към този момент беше минал през Бейрут, беше отишъл в Ирак, след това в Ливан, след това в Сирия, се върна в Бейрут, с цел да беседва с представителя на Организация на обединените нации, което е добър знак ", съобщи Георги Милков.

Вижте целия диалог във видеото

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР