Венци и цветя в памет на загиналите в Априлската епопея

...
Венци и цветя в памет на загиналите в Априлската епопея
Коментари Харесай

Без масови прояви в Панагюрище за 144 г. от Априлското въстание

Венци и цветя в памет на починалите в Априлската епопея ще постави община Панагюрище пред всички монументи в града и обитаемоте места на общината през днешния ден. Поводът е 144-та годишнина от експлоадирането на въстанието.

Заради орграничителните ограничения по време на изключителното състояние кметът на общината Никола Белишки анулира със заповед всички всеобщи събития от програмата за отбелязването на годишнината.

В черквата „ Свето Въведение Богородично " в памет на починалите в Априлското въстание ще бъде отслужена панихида. Утре в местността Оборище пред паметника, увековечил първото българско Велико национално заседание, ще бъдат положени цветя, оповестяват от община Панагюрище, призовавайки да си спомним хилядите именити и безименни герои и мъченици, изгорели в пламъците на Април 1876 година.

В Клисура, където през вчерашния ден означиха датата с ретроспекция в интернет на честванията, през днешния ден в стеснен кръг също ще бъдат поднесени цветя на паметните места, измежду които е паметникът на Иван Боримечката и мемориалите на Никола Караджов и на Нейчо Калъчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР