Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната, който е зам.-председател на Комисията

...
Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната, който е зам.-председател на Комисията
Коментари Харесай

Венко Сабрутев видя нова конспирация - вотът на недоверие имал общо с готвените промени в КЗК

Венко Сабрутев от " Продължаваме Промяната ", който е зам.-председател на Комисията по бюджет в Народното събрание, отпрати въпроса за цените на горивата към Комисията за защита на конкуренцията. Държавата не ценообразува и считам, че всички, даже и децата, са наясно с това, съобщи Сабрутен в студиото на Нова телевизия.

Припомняме, че в петък в изказване в Народното събрание от ГЕРБ упрекнаха ръководещите, че прибират към офшорни сметки и към Швейцария по 1 лев от всеки литър бензин. Делян Добрев съобщи, че българската рафинерия не употребява американски нефт вид " Брент ", а уралски петрол, който е доста по-евтин, а цената на горивата у нас е скочила с над 30% през последната година.

По думите на сътрудника му от " Продължаваме Промяната " Добрев прави две внушения с това изявление - едното е, че държавното управление дефинира цените на горивата и второто - че те порастват единствено в България. Според зам.-председателя на Комисията по бюджет цените на горивата порастват в цяла Европа поради по-високото ползване и войната в Украйна.

" Истината е, че Комисията за защита на конкуренцията не работи - нещо, за което ние сигнализираме доста от дълго време ", сподели Венко Сабрутев във връзка това. Той пита и за какво Комисия за защита на конкуренцията не се е самосезирала след изявлението на Делян Добрев в Народното събрание и даже акцентира, че началник на Комисия за защита на конкуренцията е майка на един от депутатите от ГЕРБ - Александър Ненков.

По думите на Сабрутев безусловно неточни са нападките от страна на ГЕРБ и обвърза внасянето на вота на съмнение със поръчката на ръководещите най-сетне да трансформират Комисията за защита на конкуренцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР