Венецуелският президент Николас Мадуро приветства започналите преговори с опозицията на

...
Венецуелският президент Николас Мадуро приветства започналите преговори с опозицията на
Коментари Харесай

Мадуро приветства преговорите с опозицията

Венецуелският президент Николас Мадуро приветства почналите договаряния с опозицията на страната в Мексико сити в петък. Той благодари на Мексико и Норвегия за посредничеството им, съобщи " Блумбърг ".

Приветстваме подписването на Меморандума за съгласие, реализиран сред държавното управление и представителите на опозицията. Благодарим на Мексико и Норвегия за напъните им за мира на венецуелския народ, написа той в " Туитър ".

Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо назова продължаващия разговор опция за реализиране на изцяло съглашение за преустановяване на страданията на венецуелския народ.

В меморандума за съгласие страните договориха, наред с други тематики, график за избори с интернационалните наблюдаващи, анулация на глобите против Венецуела и " възобновяване " на правото да се употребяват венецуелски замразени активи в чужбина.

 Управляващи и съпротива във Венецуела договарят през август
Управляващи и съпротива във Венецуела договарят през август

Ще се срещнат в Мексико, а Норвегия посредничи

Даг Ниландер, представител на норвежкото държавно управление, изрази оптимизъм и съобщи, че диалозите заслужават мощна поддръжка от интернационалната общественост.

През май водачът на венецуелската съпротива Гуайдо предложи да стартират на страната с присъединяване на интернационалната общественост, с цел да се откри излаз от рецесията .

Мадуро разгласи готовността си за разговор при четири условия: анулация на глобите против Венецуела, признание от политическите сили на държавните управляващи и тяхната подготвеност, универсално отменяне на насилието и включване на всички сили в страната в разговора.

Страните се пробват да реализират съглашение преди изборите на 21 ноември за кметски и губернаторски длъжности в цяла Венецуела. Опозиционните партии бойкотират няколко предходни гласувания, като настояват, че им липсват ограничения, с цел да бъдат свободни и обективни.
 Опозицията на Венецуела потегля да търси помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз
Опозицията на Венецуела потегля да търси помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз

Гуайдо предлага повдигане на наказания, в случай че Мадуро се съгласи на почтени президентски избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР