Венецуелски военни свалят подкрепата си към МадуроПолковник на действителна служба

...
Венецуелски военни свалят подкрепата си към МадуроПолковник на действителна служба
Коментари Харесай

Венецуелски военни свалят подкрепата си към Мадуро

Венецуелски военни смъкват поддръжката си към Мадуро
Полковник на действителна работа във венецуелската армията като боен доктор отдръпна своята поддръжка от президента Николас Мадуро, подкрепяйки водача на опозицията Хуан Гуайдо.

"Деветдесет % от нас във въоръжените сили сме в действителност нещастни", декларира полковник Рубен Пас Хименес във видеозапис, излъчен в събота. “Ние сме употребявани, с цел да ги държим на власт “, споделя той и прикани сътрудниците си да оказват помощ за допускането на филантропична помощ във Венецуела. Доставената пратка с филантропична помощ от Съединени американски щати понастоящем е в Кукута, Колумбия, на границата.

Мадуро не позволи помощта да премине границата, като я дефинира като предвестител на американската инвазия.

Преди седмица, генералът от военновъздушните сили Франсиско Янез също съобщи, че към този момент не поддържа Мадуро. Подкрепата на военните е от решаващо значение за контрола на властта във Венецуела.

Самопровъзгласилият се президент на Венецуела Гуайдо отхвърли да изключи опцията за разрешаване на интервенция на Съединените щати, която да помогне за свалянето от власт на президента Николас Мадуро и да облекчи филантропичната рецесия.

Лидерът на опозицията направи опит да измести Мадуро предишния месец, обявявайки се за краткотраен президент, ход, приет от Съединени американски щати и към 50 други страни, в това число 20 от Европейския съюз.

Под управлението на Мадуро стопанската система на богатата на нефт Венецуела се срина, оставяйки страната смутена от хиперинфлация, криза и дефицит на артикули от първа нужда като храна и медикаменти. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР