Венецуелецът Хуан Висенте Мора, обявен за най-възрастния жив мъж в

...
Венецуелецът Хуан Висенте Мора, обявен за най-възрастния жив мъж в
Коментари Харесай

Най-възрастният мъж в света празнува 113-ия си рожден ден

Венецуелецът Хуан Висенте Мора, разгласен за най-възрастния жив мъж в света от Книгата на върховете на Гинес предходната седмица, през днешния ден чества 113-ия си рожден ден.

Той е роден на 27 май 1909 година в Ел Кобре, щата Тачира, а през днешния ден живее в планинското село Сан Хосе де Боливар в същия щат.

Мъжът има 41 внуци, 18 правнуци и 12 праправнуци, съгласно представители на Книгата на върховете на Гинес.

Според Хуан, тайната на дългия живот е човек да работи доста, да почива качествено, да пие по чаша ликьор всеки ден и да обича Бог.

Освен че има леко нараснало кръвно налягане и проблеми със слуха, венецуелецът е в доста положително здраве и не пие никакви медикаменти, съгласно лекаря в Сан Хосе де Боливар.

Хуан Висенте Мора получи купата "най-възрастен мъж в света " след гибелта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 година Той също беше на 112 години, като умря на 19 януари 2022 година - по-малко от месец преди 113-ия си рожден ден.

Най-възрастната жена на планетата е френската монахиня сестра Андре, която е на 118 години. С рождено име Люсил Рандон, тя е родена на 11 февруари 1904 година

През април тази година умря японката Кане Танака, която беше на 119 години, напомнят още от Гинес.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР