Венеция ще забрани туристическите групи от повече от 25 души

...
Венеция ще забрани туристическите групи от повече от 25 души
Коментари Харесай

Венеция забрани големите туристически групи и високоговорители

Венеция ще забрани туристическите групи от повече от 25 души и високоговорителите в опит за облекчение въздействието на всеобщия туризъм върху италианския град. Новите правила ще влязат в действие от юни, оповестиха управляващите.

Използването на високоговорители ще бъде неразрешено, защото те могат да " генерират комплициране и разстройства ".
През септември Венеция утвърди такса от 5 евро за дневни гости.

Елисабета Песце, чиновник, виновен за сигурността на града, съобщи, че най -новите политики " са ориентирани към възстановяване на ръководството на проведени групи в историческия център ".

Градът е с размер единствено 7,6 квадратни километра, само че единствено през 2019 година приветства съвсем 13 милиона туристи, съгласно Италианския народен статистически институт. Очаква се броят на посетителите да надвишава равнищата преди пандемията през идващите години.

Все повече и повече поданици във Венеция избират да изоставен, страхувайки се, че туристите могат да завладяват историческия островен град.
Гражданските асоциации във Венеция започнаха изследвания през април предходната година, с цел да следят какъв брой кревати са разполагаем както за туристите, по този начин и за жителите в града.

Според последната актуализация от един от тях, броят на леглата за туристите се е нараснал до над 50 000 - надвишавайки наличните за локалните поданици.

През юли специалисти от ЮНЕСКО обявиха, че градът би трябвало да бъде прибавен към листата на обектите на международното завещание, защото въздействието на изменението на климата и всеобщия туризъм заплашват да доведат до необратими промени в него.

Експерти от културния орган на Организация на обединените нации упрекнаха италианските управляващи за " липса на стратегическа визия " за решение на проблемите, пред които е изправен един от най -живописните градове в Италия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР