Венецианският карнавал, който датира от древни времена, започна в Италия.Историческият

...
Венецианският карнавал, който датира от древни времена, започна в Италия.Историческият
Коментари Харесай

Започна историческият Венециански карнавал

Венецианският карнавал, който датира от антични времена, стартира в Италия.

Историческият карнавал, който нормално се организира всяка година през февруари в град Венеция, който е прочут със своите канали, беше открит с разнообразни събития.

Тазгодишният карнавал се организира под тематиката „Помни бъдещето“.

Карнавалът, който не можа да се организира предходната година заради епидемията Covid-19, понижи броя на събитията, при които може да се образуват тълпи като защитна мярка тази година. Карнавалът обаче съответства с времето, когато тази година в Италия започнаха да се облекчават епидемиологичните ограничения.



Поради тази причина, с помощта на карнавала тази година, се чака да се усили броят на посетителите във Венеция, чийто брой туристи е намалял заради рестриктивните мерки, наложени от епидемията през последните две години.

Интересните костюми и маски от антични времена, носени по време на карнавала, стават фокус на вниманието на локални и задгранични туристи, които идват в града. Появата на туристи по улици и площади в забавни костюми основава историческа атмосфера във Венеция.

Венецианският карнавал ще продължи до 1 март.



Карнавалът във Венеция е годишен фестивал, който продължава 10 дни и приключва с грандиозна кулминационна точка на площад Сан Марко на християнския празник Сирни заговезни. Казват, че той води своето начало от 1162 година след успеха на венецианската Република над патриарха на Аквелея, Улрико ди Тревен. В чест на тази победа венецианци стартират да танцуват и се събират на площада Сан Марко.

Фестивалът стартира своето начало през 12 в. и не след дълго – през Ренесанса, се трансформира в формален празник на града.



През 17 в. посредством бароковия карнавал венецианци резервират визията на града пред света. По това време той към този момент е прочут със своите тъкани и стъкло. През 18 век карнавалът набира голяма известност, само че все пак през 1797 година, по време на ръководството на краля на Австрия, карнавалът бива неразрешен, а носенето на маски било наказвано.

Не след дълго, при започване на 19 век, карнавалът се появява още веднъж, само че този път той е за по-кратки интервали и най-вече за частни празненства. Това дава опция на доста актьори да потърсят място за изява на своето изкуство.



След дълго неявяване карнавалът във Венеция се завръща през 1979 година. Италианското държавно управление взема решение да върне историята и културата на града и желае да употребява обичайния карнавал в центъра на своите старания. Преустройството на маските стартира като упражнение на венециански студенти, занимаващи се в областта на туризма. От тогава към 3 милиона души посещават карнавала всяка година.

Едно от най-важните събития е състезанието за най-хубава маска, в който участващите биват оценени от жури, формирано от фешън дизайнери. Разнообразието от маски е толкоз огромно, колкото са и галериите във Венеция. Все отново се разграничават няколко стила на маските, които се носят на карнавала, отъждествени със своите типични имена. Някога е съществувало мълчешком предписание, че хората с разнообразни специалности са носели разнообразни маски.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР