Венера е планета от слънчевата система, която се намира на

...
Венера е планета от слънчевата система, която се намира на
Коментари Харесай

Венера – планетата на Любовта

Венера е планета от слънчевата система, която се намира на 2-ро място по разстояние от Слънцето. Това име й е обещано в чест на едноименната римска богиня на любовта.

Венера е най-нееднозначната, необикновена и мистериозна планета. Макар че от време на време се назовава „ земноподобна “ и даже „ сестра на Земята “, на нея изцяло липсва живот и е малко евентуално човек в миналото да може да стъпи на повърхността й. Такова съпоставяне на двете планети се основава на сходството на измеренията и относителната непосредственост на местоположението една по отношение на друга. В

Разстоянието от Земята до Венера се дефинира в диапазона от 38 до 261 милиона километра, до момента в който до Слънцето Венера би трябвало да „ преодолее “ 108 милиона километра. Основната причина, че човечеството не може да живее на Венера, е неподходяща атмосфера: състои се от въглероден диоксид и цялата планета е заобиколена от облаци сярна киселина. Съгласете се, този факт е задоволителен, с цел да се съобщи сигурно, че животът на такава планета изцяло липсва.

Можете да гледате Венера от Земята: в небето тя наподобява като най-ярката звезда измежду всички. Учените я слагат на трето място във връзка с бляскавост измежду небесните обекти. Поради особеностите на местоположението й в Слънчевата система, Венера се вижда в несъмнено време преди изгрев слънце и  след залез слънце. Поради това, учените са я нарекли „ Утринна звезда “ и „ Вечерна звезда “. В предишното хората на науката твърдели, че вечерната и утринната Венера са два разнообразни галактически обекта.

Сателити на Венера, както и на Меркурий, не са открити. В същото време, Венера, сходно на Марс и Земята, има квази-спътник. Това е метеорит, който се върти към Слънцето по подобен метод, че сред него и Венера се оформя орбитален резонанс. Благодарение на това, отдавна тези два галактически обекта са в непосредствена непосредственост един до различен.

Интересни обстоятелства за Венера

  1. Планетата Земя е по-голяма от Венера единствено с 650 кв. километра.
  2. Температурата на повърхността на Венера доближава шокиращи числа: заради парниковия резултат и облаците тя може да доближи до 461 градуса по Целзий.
  3. Посоката на въртене към нейната ос е противоположна на всички останали обекти в Слънчевата система. Венера се върти по посока на часовниковата стрелка, до момента в който останалите планети се въртят назад на часовниковата стрелка.
  4. Тежестта на планетата Венера е малко по-малка от тази на Земята. Например човек, който тежи 80 кг на Венера може да загуби тегло и да тежи към 70 кг.
  5. Понастоящем, най-изследваната и посещавана планета е Марс. Но скоро Венера получи това звание. Няколко галактически кораба летяха покрай нея, а някои даже съумяха сполучливо да кацнат на повърхността й.
  6. Някои учени считат, че в миналото на Венера е имало вода, само че тя се е изпарила от дълго време заради мощната слънчева радиация. Сега се смята, че е невероятно да живееш на тази планета.
  7. Ако бяхте на Венера в никакъв случай нямаше да можете да видите Слънцето: гъстотата на облаците, покриващи тази планета, е прекомерно висока.
  8. Венера има извънредно постепенно завъртане към личната си ос. Един подобен оборот е съвсем еднакъв на прекосяването на нашата планета към Слънцето и е 243 земни дни
  9. Въпреки, че е несъответствуваща за живот, учените показват планове за възстановяване на изискванията на тази планета. Например, предлага се да се пръска специфична бактерия, която да обработва въглеродния диоксид. Но за това е належащо и да се достави вода на планетата.
  10. Венера е от огромно значение за културата и от антични времена се възпява от поети. Тя се подрежда на второ място след Марс по значение в литературата и изкуството.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР