Велосипедистка измина с колелото си хиляди километри от Швеция до

...
Велосипедистка измина с колелото си хиляди километри от Швеция до
Коментари Харесай

Ентусиаст: Баба навъртя 8830 километра на педали от Швеция до Египет

Велосипедистка измина с колелото си хиляди километри от Швеция до египетския курорт Шарм ел Шейх, с цел да съобщи едно просто обръщение: “Спрете климатичните промени “, съобщи Асошиейтед прес.

Пътешествието на 72-годишната екоактивистка Доротее Хилдебранд и нейният розов електрически велосипед, носещ името “Мис Пиги ” – известна героиня от “Мъпет шо ”, е траяло повече от четири месеца. Тя е прекосила Европа и Близкия изток, с цел да дойде в  курорта Шарм ел Шейх, ситуиран в южния завършек на Синайския полуостров.

Хилдебранд споделя, че задачата ѝ е да направи хората по-съзнателни и да призове международните водачи, събрали се на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата КОП27, да подхващат съответни дейности, с които да спрат климатичните промени. 



Тя е пристигнала преди две седмици и е отседнала при другар, на 15 километра от мястото на конференцията. Оттогава тя всеки ден се качва на велосипеда и се насочва към центъра на курортния град, с цел да се срещне с други деятели и с цел да се включи в разнообразни събития.

“Те в действителност би трябвало да спрат климатичните промени ", споделя шведската активистка в изявление за АП, визирайки международните водачи.

“Дори и да провокира неудобства ”, тази работа би трябвало да се свърши в името на бъдещето ”, добавя Хилдебранд. 

Най-голямата проява се организира през вчерашния ден, ден откакто американският президент Джо Байдън посети срещата на върха. Стотици протестиращи скандираха, пяха и танцуваха близо до постройката, в която се организира събитието.

Хилдебранд е родена в немския град Касел и е получила първия си велосипед на 10-годишна възраст. Тя споделя, че от този момент в никакъв случай не е серпантина да върти педалите. През 1978 година се мести със брачна половинка си в Швеция, където се устоя като почиства жилища, а по-късно се образова за болногледачка и преди 10 години се пенсионира.

Пътешествието ѝ до Египет стартира на първи юли от града, в който живее – Катринехолм. Там тя членува в придвижването “Баби за бъдещето ”, чиито фокус е битката с климатичните промени.

За да стигне до Шарм ел Шейх, Хилдебранд е минала с велосипеда си 8830 километра, като всеки ден е преодолявала приблизително по към 80 километра.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР