Велоалея по поречието на река Дунав, част от маршрута Euro

...
Велоалея по поречието на река Дунав, част от маршрута Euro
Коментари Харесай

Строим с Румъния велоалея по поречието на Дунав

Велоалея по поречието на река Дунав, част от маршрута Euro Velo 6, цялостно предпроектно изследване за създаване на нови мостове и транспортни връзки сред България и Румъния и финансова помощ за дребния и междинен бизнес в граничните области на двете страни. Това са трите стратегически посоки, които ще бъдат препоръчани за финансиране от европейската стратегия за трансгранично съдействие Румъния - България в идващия програмен интервал 2021-2027 година.
Параметри на програмата бяха разисквани на оналйн съвещание на Съвместната работна група за стратегическо обмисляне и програмиране, в която участваха заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, специалисти от Министерството на благоустройството, развиването и администрацията на Румъния, представители на Главна дирекция „ Регионална политика “ на Европейската комисия и други
Бъдещата програмата, чийто план се чака да бъде показан доникъде на идната година, се планува да бъде насочена към две цели: „ Европа по-близо до хората “ и „ По-свързана Европа ”. В допълнение се планува явен фокус към директна поддръжка на дребните и междинни предприятия, доколкото те са най-уязвими от въздействията на рецесии. Подкрепя се и резултат на допълняемост и съвместяване на ресурсите с националните оперативни стратегии.

 Отвориха продължението на алеята, която води до бургаския квартал Сарафово Отвориха продължението на алеята, която води до бургаския квартал " Сарафово "
Едно от най-предпочитаните места за отдих и спорт в Бургас е алеята около морето в посока Солниците. По нея могат да се срещнат както...
Стратегическата ориентировка на програмата обгръща осъществяване на два основни за страната ни плана, които да допринесат за свързаността, подвижността, развиването на туризма по поречието на р. Дунав и основаването на предпоставки за допълващо икономическо развиване.
Приоритетни за България са правенето на изцяло предпроектно изследване за поречието на река Дунав, което да разпознава и обоснове построяването на нови или разширението на съществуващи мостови уреди, положението и капацитета на речните пристанища. С правенето му ще се разпознават най-подходящите места и ще се даде приоритет на съответните точки на бъдещите транспортни уреди, които да обезпечат солидна основа за привличане на стратегически вложители и финансиране от разнообразни европейски и национални източници. Ключов е и планът за създаване на веломаршрут по поречието на Дунав. Той ще свърже всички обитаеми места в пограничния регион на Северна България, а също така ще даде връзка с клонове и към други обитаеми места в страна.
Бъдещата програмата ще дава опция за финансиране и на планове за развиване на локалната бизнес среда, общественото включване, туризъм, запазване на естественото и културното завещание и други, които следва да съблюдават правилата на партньорство, интегрирани ограничения и ясни стопански резултати за териториите на Северна България, включени в програмата.
Зам.-министър Николова означи, че в новия програмен интервал се натъртва на смяната в стратегическата ориентировка на програмата за използване на засилен териториален метод, учреден на капацитета и характерните потребности на граничните райони. Според нея по този метод ще бъдат обхванати по-големи целеви групи, а резултатът от европейските вложения ще е по-видим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР