Велизар Енчев, Фейсбук ГЕРБ позорно се обърна срещу себе си

...
Велизар Енчев, Фейсбук ГЕРБ позорно се обърна срещу себе си
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Заради депутинизацията на България ГЕРБ, ДБ, ДПС И ПП предават България

Велизар Енчев, Facebook

ГЕРБ позорно се обърна против себе си и против личните си решения по „ македонския въпрос “. Козирувайки на евроатлантическите сътрудници, Борисов се отхвърли от три свои акта:

Първо, подписаният персонално от него Договор за другарство с РМакедония (1 август 2017), който Скопие отхвърля да изпълнява;

Второ, Рамковата позиция на неговия кабинет (9 октомври 2019), поставяща съответни условия към Скопие, с цел да одобрим пускане на договаряния за македонското еврочленство. До момента нито едно от тях не е изпълнено, като се изключи македонска нота до Организация на обединените нации, в която РСМакедония заявява, че името „ Северна Македония “ засяга единствено страната, а не географската област.

Трето, единомислещо признатата декларация на Народното събрание за РСМакедония (10 октомври 2019), повтаряща рамковата позиция на кабинета.

ГЕРБ непринудено влезе в ролята на колаборационист поради лоялността си към Европейски Съюз, а не към българския народ. И ще си заплати на идващите избори. Макар че крупният капитал в ГЕРБ, както и хилядите му лумпенизирани черноработници, не дават пет пари за македонската голгота на генерации българи. Класиците на марксизма са прави - капиталът няма татковина!

Класическата десница в лицето на Демократична България въобще не изненадва с класическия си колаборационизъм. Партия, която е на дистанционното управление на ЕНП, щатското посолство и западните НПО-та, няма право на мнение нито по вътрешната, нито по външната политика. Нещо повече - неин водач, без позор и срам, гордо признава, че съгласува с френския дипломат дейностите си по кое време и по какъв начин да падне българското несъгласие. При война такова действие се санкционира от арбитражен съд. Всъщност, по какво евроатлантическият македонизмът на Христо Иванов се разграничава от македонизма на Георги Димитров и директивата на Коминтерна?

За Движение за права и свободи е ясно за какво поддържат френския проект – поради албанците в Западна Македония и Албания. И поради интифата от Ердоган мюлюсманите в Албания, СР Македония и Босна и Херцеговина да се интегрират в Европейски Съюз, с цел да оказват помощ за турското еврочленство.

Защо обаче Политическа партия са подготвени да влязат в колаборационисткия тим на ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи? Дали тъй като Кирил Петков е поел задължения към Брюксел и Вашингтон, които не може да отдръпна? Или тъй като за канадския жител депутинизацията постанова легитимиране на македонизма и отвод от историята ни?

Засега единствено Българска социалистическа партия, Възраждане и останките от Има Такъв Народ едвам удържат македонския фронт от офанзивите на непознати и свои. Но докога?

--------------------------------

Току-що министър председателят на РСМ Ковачевски съобщи във Facebook, че „ историческите въпроси не могат да бъдат критерии в преговорната рамка, а договарянията сред Северна Македония и Европейски Съюз би трябвало да стартират преди включването на българи в македонската конституция… “

А на влизане на съвещанието на Европейски Съюз в Брюксел, албанският министър председател Еди Рама се обърна към българите с тези общителни думи: " Вие сте позор, вие сте срам за Европейски Съюз! "

Очевидно е: Ковачевски и Рама се изживяват като министър председател и президент на държави-членки на Европейски Съюз и третират България като кандидат-член.
Очевидно е, че по този начин я третират и ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи и Политическа партия.

КОГА ГЕНЧОВСКА ЩЕ ВРЪЧИ ПРОТЕСТНИ НОТИ НА СКОПИЕ И ТИРАНА?

Две протестни ноти би трябвало незабавно да връчи през днешния ден Министерство на външните работи на посланиците на СР Македония и Албания.

На македонския дипломат – поради думите на президента Пендаровски, който се обърна към Българската православна черква с обидните думи „ КОИ съдебна техническа експертиза ВИЕ, та да признавате Македонската православна черква, а да не признавате името й Охридска архиепископия… “

На албанския дипломат – поради думите „ Срамно е членка на НАТО да държи за пленник две други страни от НАТО, до момента в който в задния двор на Европа се води гореща война. Вие сте позор, вие сте срам за Европейски Съюз! “

На двамата посланици би трябвало да се каже с изострен звук, че Пендаровски и Рама освен жестоко наскърбяват БПЦ и страната ни, само че и оспорват законното право на страна-член на Европейски Съюз да упражнява своите пълномощия.

Ще го направи ли министърът в оставка Теодора Генчовска?

Не желае ли в последните дни на своето престояване във външното министерство да остави диря като заслужен външен министър на уважаваща се европейска страна?
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР