Велизар Енчев Бунтовно начало и позорен край! Това е най-краткото,

...
Велизар Енчев Бунтовно начало и позорен край! Това е най-краткото,
Коментари Харесай

Как се купува протест

Велизар Енчев

Бунтовно начало и срамен край! Това е най-краткото, само че и най-тъжно определение на митинга на животновъдите пред Министерския съвет. Говоря като участник и свидетел от първия до последния час на митинга. Видях с очите си по какъв начин властта купи водачите на митинга с четирима уволнени чиновника и с... 15 лв. добавка върху към този момент дадени обезщетения от 25 лв. за евтанизирана овца и коза.
Какъв срам! Вместо митингът да излее националния яд поради безмилостно унищожените стада поради зверското изтребване на здрави животни в Странджа, той се изроди в неприличен пазарлък за 15 лв.. Вместо да се желае до дъно оставката на земеделския министър Порожанов, лидерът на митинга излезе блестящ от наслада от Министерския съвет, един до друг с екзекутора Порожанов, и триумфално разгласи, че всичките им претенции са изпълнени.
И нито дума за тоталната сеч в Странджа. Нито дума за умъртвения занаят и унищожените ориси на хората в този обезлюден край, подготвен за заселване от мигрантите на Каракачанов, както до неотдавна оферираше през днешния ден пенещият се против подправените вести вицепремиер.
След като лидерът Караколев сви знамената, животновъдите добродушно го последваха, както овце следват овчаря. И на площада останахме стотина души против 200 служители на реда и жандармеристи...
Толкова им беше барутът, с толкоз се помириха крещящите против властта - с 15 лв. и с четири уволнени пионки на Порожанов, които единствено ще сменят бюрата си в земеделското министерство.
Ето по този начин се опитомява митинг по нашите географски ширини: Купуваш лидера и стадото се укротява. Уви, и тази нощ укротителят от Банкя ще спи умерено.
С такива продажни протестъри и с подобен дисциплиниран народ що да не векува на "Дондуков " 1?

Facebook

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР