Великотърновският апелативен съд потвърди присъда от 25 години затвор, дадена

...
Великотърновският апелативен съд потвърди присъда от 25 години затвор, дадена
Коментари Харесай

25 години зад решетките за мъжа, заклал жена си на пътя Русе-Бяла

Великотърновският апелативен съд удостовери присъда от 25 години затвор, дадена от Окръжния съд в Русе на мъж, упрекнат в убийството на брачната половинка си. Това оповестиха от Апелативния съд във Велико Търново.

Присъдата на Русенския областен съд е от 13 февруари тази година. 34-годишният Бахар С. е приет за отговорен, че е умъртвил на 31 май предходната година 27-годишната си жена Джейлян С. на пътя Русе-Бяла. Убийството е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод.

Пред съда в Русе Бахар С. сподели тогава, че съжалява за случилото се, призна се за отговорен и изиска делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. Поради това избраното наказване "доживотен затвор " бе сменено с 25 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Със същата присъда мъжът е наказан да заплати на родителите на жертвата и на малолетния й наследник по 150 000 лв. - обезщетение за породените им неимуществени вреди в следствие от закононарушението.

Въззивният съд е изменил присъдата единствено в частта, в която подсъдимият е бил приет за отговорен, че е направил действието с користна цел. Такова обвиняване не е било предявявано, липсва в обвинителния акт, няма и претекстове за него в присъдата на Окръжния съд. Съставът приема, че става въпрос за техническа неточност в диспозитива на присъдата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР